Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Goedkoop plaatjes schieten

Deze toestellen onder de €350 hebben de beste camera-specificaties

· 06 september 2018

Een goede camera is voor veel mensen een must op de smartphone. Toch wil men niet altijd de hoofdprijs betalen. In dit artikel zoeken we uit welke toestellen onder 350 euro een goede camera hebben.

Toestel met beste camera onder €350 

Bij de aanschaf van een toestel is de camera altijd ontzettend belangrijk.  We willen dat de foto's die we maken er altijd goed uit zien. Dat de duurste toestellen de beste camera's hebben is een eenvoudige constatering, maar niet iedereen wil 800 euro uitgeven aan een Samsung Galaxy S9 of een Huawei P20 Pro. Toestellen in het middensegment worden steeds populairder want deze krijgen steeds betere techniek voor een goede prijs. Na een tijdje worden vaak technieken van high-end smartphones op goedkopere smarthphones gezet, zoals de specifieke manier van focussen of een beter - en nu goedkopere - sensor. Toch moeten de fabrikanten ergens op bezuinigen om op een bepaald prijspunt te komen. Dat kan het beeldscherm, de chipset of de camera zijn. 

In de onderstaande tabel hebben we een aantal toestellen op een rij gezet en daarbij de hardware van de camera vermeld. In de tabel staan de aantal camera's voor en achter en het diafragma. Het laatstgenoemde wordt weergegeven als f/2.2. Dit is de enige waarde waarbij een lager getal een betere score is. Hoe lager het getal hoe meer licht de camera binnen laat en hoe beter je foto's in het donker zijn.

Beste camera onder de 300 euro

Klik op de afbeelding voor de grote en originele versie 

Geen megapixels maar pixel-formaat is belangrijk

We zijn op een punt aangekomen dat het aantal megapixels op een smartphone niet meer uitmaken. Vrijwel alle toestellen hebben een camera of meerdere camera's met meer dan 10 megapixels. Hoe hoger de waarde hoe minder dit zal uitmaken want onze ogen zien het verschil toch niet tussen 16 of 20 megapixels. Wat wel belangrijk is het formaat van de pixel en dat wordt weer weergegeven door de waarde µm. Hoe hoger het getal hoe beter de foto zal worden.

Welk toestel is nu het beste? 

In de bovenstaande tabel (klik op afbeelding om hem helemaal te zien) hebben we in de groen aangegeven wanneer een toestel goed scoort in een bepaalde kolom. Het is aan jou om te bepalen wat belangrijk is, een toestel kan goed scoren met de selfie-camera maar wanneer je daar geen behoefte aan hebt is het niet belangrijk. De tabel bevat geen waardering voor de camera-interface en de aantal features die een camera heeft. Ook is het niet te meten wat de invloed van software op het resultaat is. Een telefoon kan nog dezelfde sensor hebben, maar de software bepaalt uiteindelijk hoe het binnenkomende beeld van de sensor wordt omgezet naar de definitieve foto. Daarvoor moet je de verschillende reviews op Androidworld even nalezen. Hieronder de eervolle vermeldingen uit de bovenstaande lijst.

Samsung Galaxy A8

Dit toestel van Samsung scoort goed wat betreft de selfie-camera. Het toestel draait op de Exynos 7885-chipset met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslag. De accu van dit toestel is 3000 mAh groot.

> De Samsung Galaxy A8 kun je aanschaffen bij de MediaMarktCoolblueBelsimpel en Mobiel.nl

Samsung Galaxy A8

Huawei P20 Lite

Dit toestel doet het net als de Samsung goed met de selfie-camera. Het toestel draait op de Kirin 659 met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslag.  De accu is 3000 mAh groot. 

> De Huawei P20 Lite kun je aanschaffen bij de Mobiel.nl, Belsimpel.nl, MediaMarkt en Coolblue

Huawei P20 Lite

Nokia 7 Plus

Dit toestel krijgt een eervolle vermelding omdat hij als enige 2x optische zoom heeft en dat is ontzettende belangrijk wanneer je een object van ver weg vast wil leggen. De Nokia 7 Plus draait op een Snapdragon 660-chipset met 4 GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslag. De accu van dit toestel is 3800 mAh groot.

> De Nokia 7 Plus kun je aanschaffen bij de MediaMarktCoolblueBol.comMobiel.nl en Belsimpel

nikia 7 polkus

Conclusie

Hierboven hebben we enigszins een onderscheid proberen te maken op het gebied van de hardware die aanwezig is in smartphone-camera's. De software van de camera is net zo belangrijk maar ook erg persoonlijk. Je zou van elk toestel de software even moeten uitproberen om te zien of deze jou ligt. Als laatste willen we graag opmerken dat goede foto's worden gemaakt door de fotograaf en dat de techniek maar tot een bepaalde hoogte kan bijdragen aan een goed eindresultaat.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (39)
Bezig met laden van reacties...