Smartphonemarkt trekt weer iets aan, Xiaomi wederom grote stijger

Smartphonemarkt trekt weer iets aan, Xiaomi wederom grote stijger

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Gartner heeft de cijfers van het eerste kwartaal betreffende de totale smartphonemarkt bekend gemaakt. Het goede nieuws is dat deze weer iets is aangetrokken en dat is deels toe te schrijven aan Xiaomi.

Smartphonemarkt trekt aan

Gartner is een bedrijf dat onder andere de cijfers van de smartphonemarkt bijhoudt en deze regelmatig publiceert. In de laatste cijfers is te zien dat de markt in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017 iets in volume is toegenomen. Er is een groei te zien van 1,3% over de totale markt in het eerste kwartaal van 2018.

Smartphone verkopen

In de bovenstaande grafiek zien we hoe de verschillende merken het hebben gedaan. Samsung staat nog steeds aan kop maar ziet zijn marktaandeel wel met 0.3% slinken. Apple winst juist weer 0.4% en Huawei is de grote winnaar van de top drie met een toename van 1.5% in het marktaandeel.

[readmore articles="193296,191556"]

De staande ovatie gaat naar Xiaomi die vergeleken met 2017 zijn marktaandeel met 120% zag stijgen naar 7,4%. Dat zal de komende kwartalen alleen maar toenemen omdat het bedrijf nieuwe toestellen zoals de Xiaomi Mi 8 op de markt zet en in steeds meer Europese landen actief wordt.

Verliezers

Waar winnaars zijn zien we ook verliezers. In de top 5 zijn dat Samsung en Oppo die we bijna een procent op achteruit ging. De het grootste verlies wordt verdeeld onder alle andere merken die samen 40,1% van de markt vertegenwoordigen, dat is een verlies van 4,8% ten overstaande van een jaar geleden. Onder deze merken vallen Sony, HTC, Vivo, OnePlus en dergelijke. Deze zullen de komende tijd kun huiswerk moeten  gaan doen en bedenken hoe ze de stijgers als Xiaomi maar ook Nokia gaan bijhouden.

Bron: AndroidAuthority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk