Dit zijn de eerste beelden van smartphones met selfiecamera onder het scherm

Dit zijn de eerste beelden van smartphones met selfiecamera onder het scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Smartphone met in-screen selfiecamera

OPPO heeft zojuist een nieuwe smartphone-innovatie op Twitter getoond. Deze innovatie is volgens de Chinese fabrikant bestemd voor diegenen die op zoek zijn naar een 'perfecte schermervaring op een smartphone zonder notch'. Als je op de afbeelding hieronder tikt, zul je in het filmpje in de tweet een korte demonstratie van de werking van OPPO's in-screen selfiecamera zien.

Dit zijn de eerste beelden van smartphones met selfiecamera onder het scherm

Allereerst wordt de telefoon ontgrendeld en de camera gestart. Daarna wordt er een foto gemaakt en zien we een dat iemand zijn of haar wijsvinger op het scherm richt. Deze actie laat zien dat de camera onder het scherm is verwerkt.

Xiaomi heeft ook een in-screen selfiecam

Ondertussen laat concurrent Xiaomi op Twitter zijn concept van een smartphone met een in-screen frontcam zien. In het filmpje in de tweet worden twee smartphones naast elkaar getoond. Eén ervan heeft de frontcam in de notch verwerkt, en de ander heeft deze camera in het scherm geplaatst. Als er een selfie wordt gemaakt, wordt het gedeelte bovenin in AMOLED-scherm transparant gemaakt, zodat het licht door de sensor kan worden opgevangen. Deze infographic op Weibo toont de werking van deze frontcam in een notendop. Tik op de afbeelding hieronder om het filmpje in de tweet te bekijken.

Tweet met Xiaomi smartphone met in-screen selfiecamera

Deze plaatsing van de selfiecam onder het scherm maakt de immense notch van de Pixel 3 XL, de kwetsbare uitschuifbare camera's zoals die van de OnePlus 7 Pro en de OPPO Reno overbodig. Daarbij blijft het gehele schermoppervlakte beschikbaar voor de gebruiker en dat wil het merendeel van de smartphonegebruikers toch wel het liefst. Deze in-screen selfiecam volgt de in-screen vingerafdrukscanners.

Beschikbaarheid

Zowel OPPO als Xiaomi geven geen details over de beschikbaarheid van deze in-screen selfiecamera's in smartphones. Beiden zullen druk bezig zijn met het verbeteren van de fotokwaliteit van dit soort camera's Xiaomi geeft wel aan dat de getoonde technologie beschermt is via het intellectuele eigendomsrecht wat zou betekenen dat OPPO een andere techniek heeft ontwikkeld.

Deze ontwikkeling is wat ons betreft een hele interessante temeer ook omdat het mechanische onderdelen en schermonderbrekingen zoals de notch en het cameragat overbodig maakt. Wij kunnen niet wachten totdat de eerste smartphones met in-screen selfiecam op de markt komen.

Related articles

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk