Smarthome-initiatief Matter werkt aan universeel casten

Smarthome-initiatief Matter werkt aan universeel casten

Hier op Androidworld zijn we vooral fan van Android, maar misschien woon je bij iemand in huis die zweert bij alles Apple. Goed nieuws, want het nieuwe smarthome-initiatief Matter dat in 2022 live moet gaan, komt met universele oplossingen voor verschillende ecosystemen. Nu is aangekondigd dat het werkt aan een standaard voor casten naar TV’s.

Matter

Matter is gestart in 2017 als organisatie die is bedoeld om smarthome wat beter behapbaar te maken. Nu kun je de slimme lampen van IKEA hebben, of een camera van Arlo en Amazon Alexa als assistent, maar die willen niet altijd allemaal even goed met elkaar communiceren. Matter is er om te zorgen dat de verschillende ecosystemen die binnen je huis bestaan straks beter kunnen samenwerken.

De nieuwe focus daarin is de televisie, want in een ideale wereld zou je natuurlijk vanaf welke smartphone of tablet dan ook je streamingdiensten willen kunnen casten naar je slimme televisie. Dat wil Matter ook en daarom komt het met een app die je dan op je tv kunt installeren en op je telefoon, waardoor de twee kunnen communiceren. Ondersteunt je televisie-aanbieder het niet, dan is er een browser-oplossing.

Chromecast

Met Matter kun je straks dan allerlei standaard televisiemogelijkheden aansturen, zoals het volume hoger en lager of het aan- en uitschakelen van de televisie. The Verge schrijft dat je dat dan moet kunnen doen met je telefoon of tablet. Uiteraard is het casten het meest interessant, want nu is het op sommige smart-tv’s niet mogelijk om te casten met een Android-smartphone, als je geen Chromecast bezit. Matter zou hiervoor een oplossing kunnen zijn.

De bedrijven die samenwerken voor Matter, dat zijn niet de minsten: Apple, Google, Amazon, Samsung en IKEA bijvoorbeeld. Er zijn ook bedrijven die niet meedoen: het is niet verplicht. Doen ze wel mee, dan moeten ze ook volledig meedoen. Google is daar één van: het doet volledig mee, maar het zal uiteraard zijn Chromecast altijd blijven aanbevelen.

Lees meer over:
Smarthome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties