Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Slimmer leven volgens Samsung, Samsung Galaxy S Advance en meer

· 17 maart 2012

Gisteren was de jaarlijkse dag voor de pers en de inkopers van de producten van Samsung. In het Endemol-complex konden we eerst luisteren naar diverse managers en directeuren van Samsung in Nederland, waarna er enkele sessies worden gegeven op verschillende gebieden. Uit alles blijkt dat Samsung er alles aan doet om de Nederlandse huishoudens van alle kanten binnen te dringen met innovatieve producten. En deze producten moeten volgens Samsung ook allemaal met elkaar kunnen praten.

Smarter Living

'Smarter Living' (slimmer leven) is de slogan die Samsung alweer voor het tweede jaar voert en deze slogan dekt zeker de missie van het Koreaanse bedrijf. Samsung doet zijn best om elk product op een of andere manier met elkaar te kunnen verbinden. Of het nu om de stofzuiger, de televisie of de koelkast gaat, ze moeten  kunnen communiceren met elkaar via het internet. Samsung is innovatief, zo hebben we de nieuwste generatie televisies in principe geen afstandsbediening meer nodig. Door middel van de stem kun je verschillende commando's geven maar ook door bewegingen met de hand kan bijvoorbeeld het geluid harder en zachter gezet worden. Men is marktleider op het gebied van SmartTV's en tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat Samsung in samenwerking met de NOS een applicatie voor de SmartTV aan het ontwikkelen is. Deze applicatie zal alle gegevens bevatten voor de sportzomer (EK, Wimbledon, Tour de France, Olympische Spelen) die ons te wachten staat.

Samsung Note en Ice Cream Sandwich

Opvallend is dat bij elk product de Samsung Galaxy Note opduikt wanneer het om de verbinding met het mobiele internet gaat, Samsung zet duidelijk hoog in op dit product. Tijdens de sessie met Samsung-manager Geert Mol hebben we te horen gekregen dat alle modellen vanaf de Nexus S en hoger een update naar Android 4.0 zullen krijgen. Zoals we al wisten is het uitrollen van de Android 4.0-update naar de Galaxy S II al begonnen en zal deze eind van de maand ook op alle Nederlandse toestellen staan, na de Galaxy S II zal de Galaxy Note aan de beurt zijn dit zal dus pas in het tweede kwartaal zijn. Met directe ingang zal de Samsung Galaxy Tab 10.1 in prijs worden verlaagd naar €399 en €499 voor respectievelijk de Wifi- en de 3G-versie, dit in verband met de release van de Galaxy Tab 2-modellen volgend kwartaal. Alle tablets zullen een upgrade krijgen naar Ice Cream Sandwich, maar wanneer dat precies zal gaan gebeuren is nog niet bekend. Toestellen zoals de Galaxy S, Galaxy S Plus, Galaxy Ace en dergelijke zullen geen (volledige) update naar Android 4.0 krijgen, sommige toestellen zullen wel een 'value pack' ontvangen. Hiermee zal het betreffende model enkele functies van Ice Cream Sandwich krijgen, maar zal uiteindelijk de applicaties die gemaakt zijn voor 4.0 niet kunnen draaien.

AllShare

Al dat delen van content gaat via het reeds bekende AllShare van Samsung wat via de DLNA-technologie werkt. Nieuw is dat deze functie nu ook buitenshuis werkt en dat er wat uitbreidingen zijn. Zo hebben we nu ook AllShare Control waarmee je via (bijvoorbeeld) de Note diverse apparaten in het huishouden kunt aansturen. Daarnaast zien we ook de functie Family Story, hiermee maak je met je familie een klein sociaal netwerk waarin je foto's en video's kunt delen via telefoon, tablet en televisie.

Samsung Galaxy S Advance

Alle vragen over de Samsung Galaxy S III werden netjes ontweken en de eventuele nieuwe tablet is al helemaal niet ter sprake gekomen. Het enige nieuws was dat een aantal toestellen een tweede versie zal krijgen zoals de Galaxy Ace 2. We hebben ook nog even gespeeld met de derde versie van de Samsung Galaxy S die als Galaxy S Advance door het leven zal gaan.

Opvallend aan de Galaxy Advance is de kromming in de body zoals we die zoals we die kennen van de Nexus S en Galaxy Nexus. Door het Super AMOLED-scherm heb je haarscherp beeld op een 4 inch formaat. Aan de binnenzijde bevindt zich een 1 Ghz dual-coreprocessor die Android 2.3 aandrijft. Aan de achterzijde vinden we een 5 megapixelcamera met een flitser. Dit allemaal kun je kopen voor € 399,- zonder abbonnement. De Galaxy S Advance staat niet op de lijst voor een Android 4.0 update, de persvoorlichter kon ons niet met zekerheid vertellen of dit correct was en we komen hier op terug.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=yT9I4YIiWf4

Conclusie

Samsung gaat als een speer en het is te hopen dat ze dit tempo kunnen volhouden. Het is jammer dat niet alle toestellen een update kijgen, natuurlijk is dat geen onwil maar zou het niet verstandiger zijn een consument hier van te voren van op de hoogte te stellen? Daarnaast weten ze wat betreft de Galaxy S III wel heel goed de spanning erin te houden. Ik zie het nog wel gebeuren dat we een soort Apple-achtige vertoning gaan krijgen waar we allemaal op uitnodiging naar toe "mogen" komen om de onthulling van dit toestel te mogen bij te wonen.
De nieuwste artikelen over Samsung Galaxy S Advance

Samsung Galaxy S Advance: update naar Jelly Bean van start in Nederland en België

Samsung Galaxy S Advance officieel aangekondigd

Foto's Samsung Galaxy S Advance gelekt

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (16)
Bezig met laden van reacties...