ACM keurt overname Simpel door T-Mobile goed

ACM keurt overname Simpel door T-Mobile goed

Simpel wordt vanaf 1 december 2020 officieel onderdeel van T-Mobile Nederland. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vandaag toestemming gegeven voor deze overname. Met de overname neemt het gezamenlijk aantal mobiele klanten van de merken van T-Mobile Nederland toe met circa 1 miljoen tot 6,6 miljoen.

Simpel en T-Mobile

De overname werd vorige maand al bekend gemaakt, en nu heeft de ACM toestemming gegeven. T-Mobile laat aan Androidworld weten dat Simpel als zelfstandig merk blijft bestaan. Voor de medewerkers en klanten van Simpel verandert er niets.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland is heel blij met de goedkeuring van de ACM: “De overname van dit succesvolle merk stelt ons in staat om in een uitdagende markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. We kunnen nu onze marktstrategie als uitdager ook op lange termijn continueren in alle marktsegmenten en op alle fronten. Wij zetten als T-Mobile de klant voorop en verbeteren continu onze producten en diensten. Dit principe passen wij uiteraard ook toe voor de klanten van Simpel."

Simpel werkte bij zijn oprichting nog met het netwerk van KPN, maar in 2010 volgde al een overname door T-Mobile waardoor Simpel overschakelde naar dat netwerk. Vervolgens heeft Simpel zich in vier jaar later uitgekocht en werd het weer een zelfstandig bedrijf, al bleef het wel gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile. Nu komt Amsterdamse Simpel opnieuw onder de vleugels van de grotere provider terecht. Simpel heeft zo'n 20 weknemers en ongeveer 1 miljoen klanten.

Mijn Simpel
De provider Simpel biedt sinds 2007 sim-only-abonnementen aan, zonder gedoe zo zeggen ze zelf. Sinds deze week bieden ze hun klanten ook een app aan. Deze  ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties