Signal komt met speciale spoilerfunctie

Signal komt met speciale spoilerfunctie

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De nieuwste bètaversie van Signal komt met twee nieuwe functies. Eén hiervan maakt het opmaken van tekst mogelijk, de andere laat een deel van je bericht onleesbaar maken zodat deze pas te lezen is als de ontvanger erop tikt. Spoiler alert!

Nieuwe tekstopmaak functies

Allereerst komt Signal met een functie om tekst te bewerken. Hierdoor kun je de tekst bijvoorbeeld cursief of dikgedrukt maken. Ook kun je ervoor kiezen om tekst door te strepen. Wil je dat doen, dan selecteer je in het tekstvak het stuk tekst dat je wil bewerken. Er verschijnt vervolgens een pop-upmenu waar je uit verschillende opties kunt kiezen.

Signal komt met speciale spoilerfunctie

Tekst opmaken in Signal, beschikbaar in de bètaversie van de app. Beeld: Signalapp.nl

Spoiler-functie 

Zoals je hierboven kunt zien komt Signal ook met een speciale spoilerfunctie. Deze moet ervoor zorgen dat een gedeelte van je verstuurde bericht onleesbaar wordt gemaakt. De ontvanger kan dit gedeelte pas lezen als hij/zij op het bericht tikt. Handig als je bijvoorbeeld wil zeggen dat een bepaalde film geweldig is en een scene wil uitdiepen, maar niet zeker bent of de ontvanger de film wel al heeft gezien.

Beschikbaarheid 

De nieuwe functies zijn beschikbaar in de bètaversie van Signal voor Android, het gaat om versienummer 6.23. Via deze link kun je je inschrijven voor het bètaprogramma van de app. Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt voor de stabiele versie.

Wat is Signal?

Signal is een chatdienst of berichtenservice, net als WhatsApp, waarmee je berichten, media en andere content naar elkaar kunt sturen. In tegenstelling tot WhatsApp staat Signal erom bekend dat het beter omgaat met je gegevens. Zo biedt het unieke veiligheidscodes en beveiligt het de metadata. Hierbij kun je denken aan de locatie en het IP-adres. Ook versleutelt Signal alle berichten, net als WhatsApp, door middel van end-to-end encryptie. Tot slot is Signal open source: hierdoor kan iedereen zien hoe de software in elkaar zit en deze ook controleren.

Gebruik jij Signal en heb jij je ingeschreven voor het bètaprogramma? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk