Sharp toont randloos IGZO-scherm voor smartphones

Sharp toont randloos IGZO-scherm voor smartphones

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Ceatec-beurs Japan

Sharp is hier misschien wat minder bekend als fabrikant van smartphones en de IGZO-panelen, maar de fabrikant komt regelmatig voorbij op Androidworld met hun nieuwste schermen of smartphones. Ook dit keer is dat weer het geval, want op de Ceatec-beurs in Japan heeft het bedrijf een nieuw scherm gepresenteerd.

Dit IGZO-paneel is langs de randen afgerond en moet gebruikt worden in smartphones. Het 5,2 inch scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en heeft nagenoeg geen randen aan de bovenkant en de zijkanten van het paneel. Volgens Sharp behoort dit scherm tot de 'free form displays'. Panelen in deze lijn kunnen worden geproduceerd in alle denkbare vormen, bijvoorbeeld voor in thermostaten.

IGZO-schermen zijn energiezuiniger, creëren een scherper beeld en het aanraakgedeelte is een stuk gevoeliger, waardoor je er preciezer mee kunt werken. Het silicum kan elektriciteit beter geleiden en hierdoor passen er ook meer pixels in dezelfde schermoppervlakte, omdat het mogelijk is dat er gebruik wordt gemaakt van kleinere transistoren.

Pixeldichtheid: 1008

In dit geval is de pixeldichtheid van 423 niet noemenswaardig hoog, maar Sharp toonde ook nog andere schermen met een ppi van 1008. Deze schermpjes kunnen gebruikt worden in VR-brillen en als er twee displays worden gebruikt voor twee ogen komt dat neer op een 4K-resolutie. De schermen hebben elk een diagonaal van 2,87 inch met een resolutie van 2160x1920 pixels. Wat de verversingssnelheid van de panelen is, is onbekend. In veel huidige virtual reality-brillen wordt gebruikgemaakt van AMOLED-schermen, die naast een hoge verversingssnelheid ook goede zwartwaardes bieden. Onder andere voor het Daydream-platform van Google zijn AMOLED-schermen een vereiste.

Beschikbaarheid

Wanneer, of en in wat voor vormen we deze schermtechnieken terug gaan zien in smartphones is nog de vraag, maar het toont wel dat er nog wel wat aangepast kan worden aan het design van veel van de huidige smartphones.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk