Sense 6.0 voor HTC One (M7) rolt uit

Sense 6.0 voor HTC One (M7) rolt uit

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Update

De update naar de nieuwste versie van de schil van HTC verschijnt iets eerder dan verwacht. In april werd min of meer aangekondigd dat Sense 6.0 eind mei zou worden uitgerold voor de HTC One (M7), maar blijkbaar is HTC er toch iets eerder klaar voor.

Met de update wordt de gebruikerservaring van de One (M7) min of meer gelijkgetrokken met die van zijn jongere broertje, de One (M8). Natuurlijk niet helemaal, aangezien de M8 over nieuwere en betere hardware beschikt. Zo ontbreken er bijvoorbeeld een aantal camera-functies op de M7 die op de M8 wel aanwezig zijn, puur en alleen vanwege de aanwezige hardware.

Sense 6.0

De update naar Sense 6.0 brengt een aantal aanpassingen met zich mee. Het uiterlijk is bijvoorbeeld aangepakt en is wat kleuriger geworden. Daarnaast is Motion Launch toegevoegd, waarmee je het toestel snel kunt aanzetten door middel van twee tikjes op het scherm of een veegbeweging. De richting van de swipe bepaalt welke actie er uitgevoerd wordt.Verder is de nieuwsdienst Blinkfeed natuurlijk aanwezig en is de Zoe video-functie verbeterd.

Beschikbaarheid

Zoals het vaker gebeurt bij updates van software, wordt Sense 6.0 voor de HTC One M7 in fases uitgerold. Volgens de update-pagina van HTC USA is de update voor simlockvrije variant van de M7 inmiddels al aan de gang. Wanneer deze in Nederland en België van start gaat, is nog niet bekend maar dat zal vast niet lang meer duren.

Update: 

Motion Launch blijkt toch niet te werken op de HTC One M7. Hoewel diverse bronnen aanvankelijk meldden dat de functie ook op de One M7 zou werken, blijkt de hardware hiervoor toch niet geschikt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk