Sennheiser komt met een nieuwe koptelefoon voor een betaalbare prijs

Sennheiser komt met een nieuwe koptelefoon voor een betaalbare prijs

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Sennheiser, toch wel een van de topmerken als het gaat om audio, komt nu met de Accentum Wireless, een draadloze koptelefoon die zich wil meten met de ‘grote jongens’ zonder dat je een vermogen hoeft neer te tikken.

Uitstekende Sennheiser-kwaliteit voor een laag bedrag?

Er zijn een aantal fabrikanten die prachtig klinkende hoofdtelefoons maken. Bose is een koning, Apple weet zich prima te weren met de Airpods Pro Max, maar ook Audio-Technica en natuurlijk Sony weten hun weg wel te vinden in de audiowereld met uitstekende koptelefoons. Ook Sennheiser weet zich ook keer op keer te bewijzen. Dus daarom zijn we ook zo benieuwd naar de Accentum Wireless die vandaag is gelanceerd.

Naar eigen zeggen brengt de headset die hoogwaardige audioprestaties eisen in een draadloze hoofdtelefoon, dankzij de legendarische (en da's vaak waar) Sennheiser-akoestiek en de Hybrid Active Noise Canceling-technologie.

"De 37 mm dynamische transducers (omvormers) zijn nauwkeurig afgestemd om een opwindende geluidsbeleving te bieden met indrukwekkende basprestaties en opmerkelijke helderheid", aldus Sennheiser.

Daarnaast zijn volgens Sennheiser de akoestische eigenschappen geoptimaliseerd voor ANC (Active Noise Cancelling). Door gebruik te maken van zowel passieve isolatie als gesloten microfoons voor lage en hoge frequenties, wordt de buitenwereld op een effectieve manier tot een minimum beperkt. Hoe dat zich weerhoudt ten opzichte van koptelefoons die we hebben getest valt te bezien, maar voor die prijs is het veelbelovend.

Sennheiser gaat er in ieder geval prat op dat de koptelefoon Bluetooth 5.2 ondersteunt. AAC en de SBC-codecs zijn eveneens aan boord van de nieuwe headset.

afbeelding van de sennheiser accentum wireless

Perfect voor een lange vlucht

Niet te onderschatten is de batterijduur waarvan Sennheiser stelt dat die zeker vijftig uur duurt na een volle lading. "Daarnaast ondersteunt de Sennheiser snelladen. Met slechts 10 minuten opladen heb je weer voor 5 uur extra aan luistertijd. Het moge duidelijk zijn dat we een vijftig uur durende vlucht gaan vinden om dit aan de tand te voelen.

Mocht je apparaat ondertussen uitvallen, zoals je mobiele telefoon, dan kan je eenvoudig overschakelen naar een ander aangezien de headset multipoint ondersteunt. Bijzonder prettig als je vaak in een VoIP-gesprek moet duiken. Het is slechts een kwestie van schakelen in je Bluetooth-instellingen.

De Accentum Wireless is beschikbaar in zowel zwart als wit met zandstenen accenten. Pre-orders voor de zwarte variant beginnen op 26 september 2023, en de leveringen zullen van start gaan op 4 oktober. De witte versie wordt verwacht eind november beschikbaar te zijn. Je kunt beide modellen aanschaffen bij een aantal winkels en via sennheiser-hearing.com. De adviesverkoopprijs is 179,90 euro.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk