Selfies leiden je tot bij de plastische chirurg

Selfies leiden je tot bij de plastische chirurg

Onrealistische verwachtingen

De Amerikaanse ‘Academy of Facial and Reconstructive Plastic Surgery’ beweert dat selfies bijdragen tot meer verzoeken voor plastische chirurgie. Vroeger keken tieners naar foto’s van celebrities, waardoor onzekerheid over hun eigen lichaam ontstond en uiteindelijk leidde tot plastische chirurgie. Vandaag willen tieners er vooral als zichzelf uitzien, of beter gezegd, zoals hun foto’s op Snapchat en Instagram, waar oneffenheden in de huid en andere imperfecties met filters kunnen worden weggewerkt.

Vrouw neemt een selfie

Ja hoor, ‘Snapchat Dysmorphia’ is a thing. “Mensen brengen foto’s van zichzelf waarop ze afgebeeld vanuit een specifieke hoek of een specifieke belichting”, legt dr. Neelam Vashi uit, directeur van het Ethnic Skin Center van Boston Medical Center. “Ik zie meteen dat die beelden er gewoonweg onrealistisch uitzien, en ze zorgen voor foute verwachtingen voor patiënten, omdat ze er willen uitzien als een soort fantasieversie van zichzelf.”

Onderzoek

Het meest definiërende aspect van ‘Snapchat Dysmorphia’ is dan ook dat streven naar de onbereikbare, ‘perfecte’ schoonheid. Net als bij andere lichaamsstoornis gaat het om een obsessieve en dwangmatige stoornis waarbij er een obsessie is voor imperfecties. Vashi benadrukt dat het niet abnormaal is dat mensen zich met imperfecties van hun lichaam bezig houden, maar hij zegt wel dat gevoelige mensen selfiefilters de ultieme trigger kunnen zijn om naar een plastisch chirurg te stappen.

Vrouw neemt een selfie met haar hond

Een onderzoek van de ‘Academy of Facial and Reconstructive Plastic Surgery’ bevestigt Vashi’s redenering. 55 procent van de ondervraagde instellingen kregen al te maken met verzoeken die gedreven zijn door selfies. Vorig jaar deed de organisatie nog een gelijkaardige rondvraag en toen erkenden 42 procent van de instellingen het fenomeen. Denk jij dat sociale media en filters invloed kunnen hebben op de manier waarop we naar onszelf kijken?

Via: Inverse

Snapchat
Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

Meer info

Lees meer over:
Sociaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties