Schiphol maakt betalingen via WeChat Pay mogelijk voor Chinese reizigers

Schiphol maakt betalingen via WeChat Pay mogelijk voor Chinese reizigers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WeChat en Schiphol

Schiphol is de eerste luchthaven in Europa die zich een 'WeChat Pay Smart Airport' mag noemen. Bij ons is WeChat niet erg bekend, maar in China zelf kan je er niet omheen. Niet alleen vormt het de belangrijkste berichtendienst, maar is het ook een populaire betaaloplossing waarbij contant geld en betaalpassen overbodig worden. Het zal voor Chinese reizigers vanaf nu mogelijk zijn om in de verschillende winkels in Schiphol te betalen dankzij de dienst.

undefined

undefined

"De lancering van WeChat Pay in Schiphol is een belangrijke mijlpaal voor onze verwezenlijking van een Europees ecosysteem", dat zegt Dave Fan, de senior director van WeChat Pay. "Vanaf dit centraal punt in Europa kunnen we de verspreiding van WeChat Pay's slimme diensten bevorderen. We zullen Chinese innovatie mogelijk maken voor de rest van de wereld, zodat Chinese toeristen dezelfde slimme levensstijl kunnen genieten als thuis."

'Steeds meer Chinese reizigers'

Tanja Dik, de director consumer products & services in Schiphol, zegt dat de luchthaven elk jaar meer Chinese passagier mag verwelkomen. "In 2018 kwamen meer dan 500.000 Chinese passagiers naar onze luchthaven en we investeren in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe concepten om de noden van onze passagiers te vervullen, met de focus op een goede gebruikerservaring."

Beelden van WeChat Pay in Schiphol

Naast de betaaloplossing komt WeChat Pay ook met zijn Mini Program waarin praktische informatie te vinden is over de luchthaven van Schiphol met daarnaast shopping-diensten. Klanten kunnen online betalen en hun producten ophalen in de winkel zodat ze niet in de rij hoeven aan te schuiven. Schiphol krijgt ook 'experience zones' die de nodige assistentie biedt aan Chinese reizigers.

Er doen ook sterke geruchten te ronde dat WhatsApp wereldwijd wil uitpakken met een mobiele betaaldienst zoals bij WeChat. Zo toetst de berichtendienst alvast bij bedrijven in ons land of er interesse is voor zo'n oplossing. Moederbedrijf Facebook zou ook werken aan een eigen cryptomunt voor zijn dienst. Wat denk jij van een mobiele betaaloplossing die volledig verweven zit in je berichtendienst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WeChat

WeChat

WeChat is momenteel de grootste berichtenapplicatie in China maar maakt snel markt in de landen om China heen. De messenger is zeer uitgebreid met zeer veel mogelijk ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk