Google toont je nu je schermtijd in nieuw Digitaal welzijn-widget

Google toont je nu je schermtijd in nieuw Digitaal welzijn-widget

Google stelt een nieuw widget voor aan de wereld. De nieuwe schermtijdwidget toont je hoelang je je smartphone die dag al hebt gebruikt. Nu hoef je deze info niet zelf meer op te gaan zoeken in een app. Je wordt er namelijk meteen mee geconfronteerd wanneer je je toestel weer eens aanzet.

Digitaal welzijn

Er waren al geruchten over de nieuwe widget, maar vanaf nu is hij er eindelijk. Je kan eindelijk een schermtijdwidget plaatsen tussen je applicaties op je startscherm. De nieuwe widget maakt het laagdrempeliger om je schermtijd te bekijken. Nu hoef je deze info niet zelf meer op te gaan zoeken om jezelf te confronteren met je telefoonverslaving.

Schermtijd maakt deel uit van Digitaal welzijn. Dat is een applicatie van Google die je minder tijd wilt doen verspillen op je telefoon. Alle data van je schermtijd wordt hier dan ook mee gesynchroniseerd. De widget toont het totaal aantal uren en minuten die je reeds op je telefoon doorbracht. Eronder toont het ook de drie apps die je tot op dat moment het meest gebruikt hebt. Er zijn drie groottes waaruit je kan kiezen. Op de foto hieronder kan je de widgets zien.

Google toont je nu je schermtijd in nieuw Digitaal welzijn-widget
De drie verschillende groottes van de schermtijdwidget

Als je drukt op de widget wordt het Digitaal welzijn-menu geopend. Hier kun je timers voor je apps instellen, focusmodus aanzetten of zelfs bedtijdmodus. Focusmodus helpt je concentreren op je werk en laat je minder snel afgeleid geraken door andere notificaties of applicaties. Bedtijdmodus helpt je dan weer ontspannen net voor je gaat slapen.

Material You-ontwerp

De schermtijdwidget is gemaakt volgens Googles Material You-ontwerp. De widget ondersteunt ook ondersteunt dynamische kleuren. Dit betekent dat de kleuren van de widget zich zullen aanpassen aan de achtergrond van je smartphone. Dit werkt wel alleen op smartphones met Android 12.

Ga jij de nieuwe schermtijdwidget gebruiken of vind je het te confronterend? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe widgets of over Digitaal welzijn? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties