Samsung brengt schermrotatie startscherm naar Galaxy Note 8 en S8(+)

Samsung brengt schermrotatie startscherm naar Galaxy Note 8 en S8(+)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Schermrotatie

Het automatische draaien van het startscherm op een Android-smartphone is een functie die niet altijd aanwezig is. De Samsung Galaxy S9-serie beschikt wel over deze functie. De Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ bleven verstoken van deze mogelijkheid, tot nu.

Samsung heeft namelijk de Samsung Experience Launcher van een update (Samsung Experience Home 9.0.10.76) voorzien die het mogelijk maakt om, net als bij de Samsung Galaxy S9, het startscherm te kunnen draait van portretmodus naar landschapsmodus. Het is een kleine maar fijne toevoeging waar vele gebruikers dankbaar gebruik van zullen maken als zij hun toestel draaien.

schermrotatie startscherm - Galaxy Note 8 en S8(+)

Onlangs bracht Samsung nog een functie van de Galaxy S9 naar de Samsung Galaxy Note 8, S8 en S8+: video lockscreen. Hiermee kun je een video instellen als achtergrond het lockscreen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Beschikbaarheid schermrotatie

Op de redactie is de functie op zowel de Galaxy Note 8 als de Galaxy S8 niet aanwezig aangezien we hier nog op versie 9.0.05.42 van Samsung Experience Home zitten. Bij Androidworld-lezer Henk is de update wel al binnen. Heb jij de functie al gezien bij Instellingen > Instellingen startscherm > Alleen staande stand?

De Galaxy Note 8 is midden vorig jaar gelanceerd met 6,3 inch Super AMOLED-scherm, Exynos 8895-SoC, dubbele camera met een resolutie van (twee keer) 12 megapixel voor een adviesprijs van 999 euro. Inmiddels is het vlaggenschip al te koop voor 651 euro. Aanschaffen kan via verschillende retailers zoals Mobiel.nl, Coolblue, MediaMarkt en Belsimpel, maar ook in de officiële Samsung-shop.

*Update 09-07 / 14.03 uur: De update komt nu ook op de Galaxy Note 8 en de Galaxy S8 op de redactie binnen.

Bedankt voor de screenshots Henk!

Via: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk