'Samsung Galaxy S8 krijgt deze maand geen Android Pie'

'Samsung Galaxy S8 krijgt deze maand geen Android Pie'

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8

Aangezien het al bekend was dat Samsung hard aan het werk is met het ontwikkelen van de Android 9.0 Pie-firmware voor de Galaxy S8, werd er gespeculeerd over een mogelijke uitrol samen met de februari-patch. Volgens Galaxy Club gaat dit echter niet gebeuren, omdat Samsung deze beveiligingsupdate baseert op Android 8.0 Oreo. Dit komt overeen met de informatie die Samsung heeft gegeven in zijn Members-app, maar deze schijnt vaak onbetrouwbaar te zijn. S8-gebruikers krijgen dus wel binnenkort de nieuwste beveiligingsupdate, maar nog niet de nieuwste Android-versie.

Samsung Galaxy S8 en S8+ Coral Blue

Samsung Galaxy Note 8

Er wordt verwacht dat de Galaxy Note 8 de Pie-update ongeveer tegelijk met de S8 zal krijgen, waardoor het plausibel is dat ook deze nog even zal moeten wachten. Desalniettemin lijkt er voor de Note 8 geen februari-patch in de maak te zijn, waardoor we niets meer kunnen dan speculeren. Voor alle Note-gebruikers blijft het dus verstandig om het goed in de gaten te houden, aangezien dit toestel voor hetzelfde geld wel nog deze maand de grote update kan krijgen.

Galaxy Note 8

Aangezien de Galaxy S8 en wellicht dus ook de Note 8 deze maand niet worden getrakteerd op Pie, lijkt het plausibel dat ze hierop nog een maand moeten wachten en in maart de nieuwste versie tot hun beschikking krijgen. Het zal niet lang meer duren tot de apparaten uit 2017 eindelijk gebruik kunnen maken van onder andere gebarenbesturing en een moderner vormgegeven gebruikersinterface. Wanneer het zo ver is, laten we je dit uiteraard gelijk weten.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk