'Samsungs eerste rollable gaat Galaxy Z Roll heten'

'Samsungs eerste rollable gaat Galaxy Z Roll heten'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft inmiddels heel wat vouwbare telefoons op de markt gebracht en gaat zich nu ook wagen aan de oprolbare smartphones. Samsung heeft al een naam voor de rollable ingediend: Samsung Galaxy Z Roll.

Samsung Galaxy Z Roll

Samsung heeft tijdens de Display Week-expo zijn verschillende concepten van OLED-schermen gepresenteerd, waaronder een S Foldable, een Slidable en een Rollable. Van die laatste variant is nu een naam opgedoken. LetsGoDigital ontdekte dat Samsung op 18 mei een zeer opmerkelijke trademark aangevraagd bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Hierin werd de naam 'Z Roll' vermeld evenals de termen smartphone en S Pen.

'Samsungs eerste rollable gaat Galaxy Z Roll heten'

De naam Galaxy Z Roll duidt hoogstwaarschijnlijk op een oprolbaar apparaat zoals de LG Rollable, de OPPO X 2021 en de TCL Fold 'n Roll. Het is wel verwarrend om deze rollables dan onder te brengen in de Galaxy Z-serie aangezien hier tot nu toe alleen foldables onder vallen. Volgens LetsGoDigital is Samsung dit toch van plan.

Lancering Galaxy Z Roll

Zoals altijd is het niet bekend wanneer Samsung zijn vouwbare, oprolbare en uitschuifbare apparaten gaat aankondigen. We weten in ieder geval dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de kennis in huis heeft en de prototypes ook al klaar heeft. De vouwbare Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 worden vermoedelijk op 19 augustus, samen met de Samsung Galaxy S21 FE, voorgesteld worden tijdens een Galaxy Unpacked-evenement. De oprolbare Z Roll wordt naar verwachting pas in 2022 uitgebracht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk