Samsungs One UI 4.0 met Android 12, eerste screenshots gelekt

Samsungs One UI 4.0 met Android 12, eerste screenshots gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste beelden van Android 12 op een telefoon van Samsung zijn gelekt. We krijgen een video te zien van een Reddit-gebruiker die al beelden toont van een vermeende OneUI 4.0-softwareschil. Intern wordt er momenteel een bètaversie getest die nog veel fouten bevat.

Samsung OneUI 4.0 

Op het Google I/O 2021-evenement lanceerde het bedrijf een eerste bètaversie van Android 12, de nieuwe versie van Android. Ondertussen is ook een tweede versie gearriveerd die veel nieuwigheden brengt. Heel wat telefoonmerken laten de bèta ook op hun toestellen draaien, maar zoals altijd is Samsung niet één van deze fabrikanten.

Toch gunt een Reddit-gebruiker ons al een kleine blik achter de schermen in een video waarin een testversie van het vermeende One UI 4.0. De video is inmiddels weer offline gehaald, maar er zijn nog wel screenshots van de menu's in OneUI 4.0.

Screenshots uit de gelekte video

Screenshots uit de gelekte video

Material You en snelle instellingen

We zien allereerst dat Samsung een radicaal nieuw design introduceert dat schijnbaar meer in lijn is met het Material You-thema op Pixel-telefoons. Daarnaast heeft Samsung verschillende functies in de snelle instellingen gebundeld onder één knop. Wifi, mobiele data, mobiele hotspot en de vliegtuigmodus vind je voortaan onder de Netwerk & internet-knop. Dat is ook een nieuwigheid die we ontdekten in de tweede bètaversie van Android 12. Samsung heeft verder nog benamingen veranderd in de menu's en er is een sectie in de instellingen waarmee je kan controleren hoeveel data van je mobiele bundel nog overblijft.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment wordt de bètaversie van One UI 4.0 intern getest bij Samsung en er zouden nog tal van problemen zijn met de software. Vooral met het Material You-uiterlijk zorgt voor fouten omdat het regelmatig crasht waardoor de telefoon moet herstarten. De stabiele versie van One UI 4.0 zou al klaar zijn in augustus of september.

Nieuw In Android 12 Beta 2

Je ontdekt alvast alle nieuwigheden uit de laatste bètaversie in onderstaande video. Kijk jij uit naar de verbeteringen die Samsung met Android 12 toevoegt aan zijn telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung en Android 12? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk