Samsungs Galaxy S21 biedt draadloze DeX-ondersteuning voor computers

Samsungs Galaxy S21 biedt draadloze DeX-ondersteuning voor computers

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung DeX werd de afgelopen jaren vele malen geoptimaliseerd: in eerste instantie werd de functie enkel ondersteund met de DeX Dock, later werkte dit via een draad en ditmaal is de tussenstap – op Samsungs Galaxy S21 – zelfs helemaal verdwenen. Samsung DeX kan op de S21 namelijk draadloos met computers verbinden.

Draadloze Samsung DeX

Een draadloze variant van ‘Samsung DeX’ bestond al een tijdje, maar werkte tot op heden enkel via het Miracast-protocol voor televisies. Voor het activeren van DeX vanaf je telefoon op je computer bleef het tot de Galaxy Note 20 (Ultra) nodig om een usb-c naar HDMI-kabel aan te schaffen om de DeX-software in te schakelen. Eigenaren van de Samsung Galaxy S21, S21 Plus of S21 Ultra kunnen echter vaarwelzeggen tegen deze kabel, DeX werkt op deze apparaten draadloos met computers.

Gerelateerde artikelen

In plaats van een kabel in het toestel en de computer te steken, is het voortaan voldoende als beide apparaten zich op hetzelfde WiFi-netwerk bevinden, zo schrijft Android Police. Verder moet men op hun computer de nieuwste versie van Samsungs DeX-software installeren; zodra dat is afgerond, zal de computer zichtbaar zijn vanaf het Galaxy S21-toestel. Met onderstaande stappen kun je nadat de software is geïnstalleerd, de telefoon verbinden aan de DeX Client-software op Windows of Mac OS:

  1. Klik op het DeX-icoontje in de snelle instellingen
  2. Selecteer ‘DeX voor pc’ en klik op de gewenste computer
  3. Klik op ‘start nu’ op de pop-up die onderin het scherm verschijnt

Lagere DeX-resolutie

Het is mogelijk dat je een foutmelding krijgt omdat Link to Windows is ingeschakeld, dit dient eerst – voordat DeX voor pc draadloos werkt – uitgeschakeld te worden. Verder heeft deze draadloze versie van DeX een beperking voor zijn resolutie; het beeld heeft namelijk een maximale resolutie van Full HD.

Gerelateerde artikelen

Wil je de maximale resolutie, dan blijft het aan te raden om je Samsung Galaxy S21-toestel met een usb-c naar HDMI-kabel aan je computer te verbinden. De draadloze verbinding zorgt er verder ook voor dat je vertraging ervaart bij het ondernemen van acties, wat irritant kan zijn bij games.

Samsungs Galaxy S21 biedt draadloze DeX-ondersteuning voor computers

Samsung DeX werkt nu volledig draadloos, beeld: Android Police

Vermoedelijk komt de draadloze versie van DeX voor computers op termijn ook naar andere Galaxy-toestellen; dit lijkt echter niet gekoppeld te zijn aan de One UI 3.1-update. Mogelijk komt deze functue pas op een later moment naar andere apparaten, zoals eerder ook is gebleken bij de draadloze variant van DeX voor televisies. In eerste instantie was de functie exclusief aan de Galaxy Note 20-serie, maar later verscheen hij ook op andere Galaxy-toestellen.

Uitrol naar andere Galaxy-toestellen

Wanneer dit precies zal gebeuren, blijft vooralsnog onbekend. Zou jij ook gebruik willen maken van de draadloze variant van DeX, of denk je dat de vertraging in de acties van je muis en toetsenbord voor irritaties gaat zorgen? Ben jij de draadloze variant al tegengekomen op jouw Galaxy S21? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk