‘Samsungs Buds Pro-oortjes nemen afscheid van boon-vormgeving’

‘Samsungs Buds Pro-oortjes nemen afscheid van boon-vormgeving’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Voor de derde generatie van de Galaxy Buds-oortjes, de Galaxy Buds Live, besloot Samsung een boonvormig-ontwerp te gebruiken. Geruchten wijzen erop dat dit eenmalig het geval is geweest: voor de Samsung Galaxy Buds Pro zou Samsungs reguliere Buds-ontwerp weer de overhand nemen.

Samsung Galaxy Buds Pro 

Samsung lanceerde in 2019 zijn Galaxy Buds, met daaropvolgend in 2020 de Galaxy Buds+. In plaats van het ontwerp van de Buds en Buds+ nogmaals te hergebruiken, besloot Samsung om de Buds Live te lanceren. Met de Buds Live introduceerde de Zuid-Koreaanse fabrikant een boonvormig ontwerp, dat nog nooit eerder was gezien op volledig draadloze oortjes. Samsung introduceerde met de Buds Live overigens geen directe Buds+-opvolger, dat zal behouden zijn aan de nieuwe Galaxy Buds Pro.

Gerelateerde artikelen

Eerder werd verspreid dat Samsungs aanstaande Galaxy Buds-oortjes beschikbaar zouden komen als de Buds Beyond. Een certificatierapport van een Indonesische certificeringsinstantie verwijst echter naar de oortjes als de ‘Samsung Galaxy Buds Pro’, met modelnummer SM-R190. Volgens SamMobile zijn de volledige draadloze oortjes ook bij de Chinese 3C-certificeringsinstantie voorbijgekomen.

‘Samsungs Buds Pro-oortjes nemen afscheid van boon-vormgeving’

Samsungs Galaxy Buds Pro zijn gecertificeerd, beeld: The Verge

Buiten de informatie van de certificeringsinstanties, zegt SamMobile dat het ook andere details van de volledig draadloze oortjes heeft verkregen. Zo zouden de oortjes voorzien van ruisonderdrukking (ANC), net zoals op de Galaxy Buds Live, en heeft Samsung gewerkt aan het verbeteren van Ambient Sound-mode. In deze modus wordt geluid van buiten naar binnen gepompt, waardoor je tijdens het sporten met de Galaxy Buds Pro in alsnog omgevingsgeluid kan horen.

Galaxy S21-lancering 

Samsung zou de Galaxy Buds Pro tezamen met de Galaxy S21-serie willen introduceren, zo gaan de geruchten. Verwacht wordt dat Samsung, in tegenstelling tot eerdere jaren, de Samsung Galaxy S-reeks in januari zal lanceren. Over de prijzen van de Samsung Galaxy Buds Pro zijn vooralsnog geen details bekend. Eerder werden de Galaxy Buds Live nog geïntroduceerd voor 189 euro. Gezien de ‘vergelijkbare functies’, is het aannemelijk dat de prijzen niet veel zullen verschillen.

Gerelateerde artikelen

Zou jij de Galaxy Buds Pro kopen als ze een samenvoeging zijn van het ontwerp van de Galaxy Buds+ en de functies van de Buds Live? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk