Verdwijnt Samsungs Bixby van het startscherm met de S21-reeks?

Verdwijnt Samsungs Bixby van het startscherm met de S21-reeks?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat nieuwe telefoons voortaan uitrusten met Google Discover op het startscherm, in plaats van zijn Bixby-assistent. De verandering zal te zien zijn in One UI 3.1, dat is de schil die met de S21-reeks komt.

Samsung Bixby

Net als Assistent van Google en Siri van Apple heeft Samsung zijn eigen Bixby-assistent die al jarenlang een prominente plaats krijgt op telefoons van het merk. Bixby is te vinden op het startscherm als je helemaal naar rechts veegt, maar volgens bronnen van Android Police zal dat volgend jaar niet meer het geval zijn.

Samsung zal vanaf de S21-reeks die als eerste verschijnt met de One UI3.1-software kiezen voor Google Discover op de plaats waar we nu Bixby gewend zijn. Je kan dus door een feed van nieuwsartikelen bladeren zoals dat ook mogelijk is op telefoons van veel andere merken die van Discover gebruik maken.

Verdwijnt Samsungs Bixby van het startscherm met de S21-reeks?

Meerdere bronnen bevestigen

Belangrijk is dat Android Police niet de enige is die te horen kreeg dat Bixby zijn plaats moet afstaan aan Discover. In een gelekte video van de S21 op Twitter was al eens de Discover-feed te zien. Verwacht wordt dat de functionaliteit als eerste beschikbaar is voor de nieuwe S21-toestellen, maar daarna zullen ook andere smartphones de update krijgen. Mogelijk komt er wel een optie in de instellingen om Bixby zijn vertrouwde plek terug te geven.

Steeds minder Bixby?

Het nieuws over Bixby komt niet geheel als een verrassing. Veel gebruikers zijn een koele minnaar van Samsungs digitale hulpje, en dat was in het bijzonder het geval toen Samsung nog een Bixby-knop toevoegde aan zijn telefoons. De digitale assistent spreekt daarnaast nog altijd geen Nederlands.

Volgens informatie die in de zomer bekend raakte heeft Google afgelopen een zomer met Samsung gesprekken gevoerd omtrent Bixby en de manier waarop de grootste Android-fabrikant een belangrijkere plek aan de Google Assistent kan geven in zijn producten. Die conversaties hebben dus kennelijk iets uitgehaald. We zagen eerder al dat Samsung de Assistent toevoegde aan zijn smart tv's en ook functies uit Bixby verwijderde.

Verdwijnt Samsungs Bixby van het startscherm met de S21-reeks?

Render van de Samsung Galaxy S21 Ultra. Afbeelding: LetsGoDigital

Onze lezers gaven ook in een recente AW Poll aan dat ze Bixby liever kwijt dan rijk zijn. Wat denk jij? Vind je Bixby op het startscherm, handiger dan de Google Discover-feed met nieuwsartikelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk