'Samsungs AMD-gpu voor Galaxy S22 verslaat nu al iPhone 12 Pro'

'Samsungs AMD-gpu voor Galaxy S22 verslaat nu al iPhone 12 Pro'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung test de nieuwe gpu die het samen met AMD ontwikkelt. We zien alvast benchmarks waarin hij Apples iPhone 12 Pro klopt als het om grafische kracht gaat, en dat tijdens een test in combinatie met een minder krachtige processor.

Samsungs AMD-gpu

De Amerikaanse chipontwerper AMD maakte begin deze maand tijdens een lanceringsevenement bekend dat het samen met Samsung werkt aan een krachtige gpu voor smartphones. Later dit jaar volgt meer nieuws en we verwachten ook dat de gpu onderdeel zal zijn van de Exynos 2200 die in januari volgend jaar zal werken in de Samsung Galaxy S22.

Inmiddels is Samsung al volop aan het testen met de AMD-gpu, dat lekt de bekende geruchtenverspreider Ice Universe op Twitter. We krijgen daarin een vermoedelijke screenshot te zien van een Wild Life-test van de 3DMark-benchmark, en die dient om de grafische prestaties van chipsets te testen. De score van 8134 uit deze test is erg hoog, want de AMD-gpu verslaat zo makkelijk alle huidige toptoestellen, inclusief Apples iPhone 12 Pro.

De vermeende benchmark met de AMD-gpu

De vermeende benchmark met de AMD-gpu

Sneller dan de iPhone 12 Pro

De A14 Bionic-chipset van de laatste iPhone behaalt een score van om en bij de de 7442-punten, en het is goed om te zien dat een Android-smartphone Apples toptelefoon verslaat met grafische prestaties. Zeker omdat Samsung een oudere processor samen met de gpu gebruikte die gebaseerd is op Cortex-A77-kernen. We verwachten dat de werkelijke prestaties van de Exynos 2200 in de Samsung Galaxy S22 nog hoger zullen liggen.

Gerelateerde artikelen

Toch moet gezegd dat de nieuwe AMD-gpu nog niet even sterk presteert als Apples M1-chipset die het gebruikt in de nieuwe iPad Pro en de MacBook Pro en MacBook Air uit 2020. Dat komt omdat de M1 gemaakt is voor grotere apparaten die ruimte hebben voor een veel efficiëntere koeling. De M1 is dubbel zo krachtig, want in de Wild Life-test haalt hij een score van rond de 17000 punten, dat zegt Sammobile.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk