'Samsungs 14 inch Galaxy Tab S8-tablet pas in 2022 verwacht'

'Samsungs 14 inch Galaxy Tab S8-tablet pas in 2022 verwacht'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Tab S8-reeks komt pas in het voorjaar van 2022 op de markt. Naar verwachting is het wereldwijde chiptekort daar de oorzaak van. Bij de line-up hoort ook een groot 14 inch model, de Galaxy Tab S8 Ultra.

Samsung Galaxy Tab S8

Elk jaar lanceert Samsung een nieuwe reeks van zijn krachtigste tablets met de Galaxy Tab S-reeks. Dit jaar keken we al uit naar komst van de Galaxy Tab S8-serie, maar het lijkt erop dat die later zal uitkomen dan eerst gedacht, pas in het voorjaar van 2022. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Naver. De Tab S7-reeks kwam daarentegen in de zomer van 2020 op de markt.

Samsung moet meer dan waarschijnlijk de lancering van de premium tablets later organiseren vanwege het wereldwijde chiptekort. Dat probleem bij techbedrijven is een gevolg van de coronacrisis die de chipproductie een periode stillegde. Toen de fabrieken weer aan het werk gingen, nam het ook weer tijd in beslag om de productie weer op gang te brengen, en als een tijdlang geen chips worden gemaakt, zit je met een wereldwijd tekort. Al zeker omdat heel wat bedrijven ook nog eens extra grote voorraden aan halfgeleiders hebben ingeslagen om zo uit de problemen te blijven.

De Samsung Galaxy Tab S7

De Samsung Galaxy Tab S7

Probleem met de S21 FE

Het is dezelfde reden waarom ook de Samsung Galaxy S21 FE op zich laat wachten. Het lot van Samsungs goedkopere S21-telefoon is nog steeds niet bekend, al stellen geruchten dat Samsung de telefoon dit najaar uitbrengt met zowel de Snapdragon 888 als de Exynos 2100.

Gerelateerde artikelen

De geruchten over de Galaxy Tab S8-reeks zijn voorlopig nog schaars, maar we weten wel dat Samsung dit keer een extra grote tablet uitbrengt: de Samsung Galaxy tab S8 Ultra heeft een groot 14,6 inch OLED-scherm. Het apparaat heeft een grote 12.000 mAh-accu en ondersteunt de S Pen. Er zijn ook alvast prijzen gelekt over de Tab S8, Tab S8 Plus en Tab S8 Ultra. Ze kosten omgerekend respectievelijk 626 euro, 948 euro en 1117 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk