'Samsung Galaxy Z Fold 4 brengt 2 grote verbeteringen met zich mee'

'Samsung Galaxy Z Fold 4 brengt 2 grote verbeteringen met zich mee'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De aankomende Samsung Galaxy Z Fold 4 zal op twee punten aanzienlijk verbeterd gaan worden. De verbeteringen gaan een grote ergernis van Z Fold-gebruikers oplossen en moeten er daarnaast voor zorgen dat de Z Fold een stuk lichter en duurzamer gaat worden. Om welke verbeteringen het precies gaat, lees je in dit artikel.

Vouwbare Z Fold-serie

De Samsung Galaxy Z Fold-serie is één van de twee foldable-series van Samsung en bestaat inmiddels uit drie toestellen. De eerste kwam in 2019 in de vorm van de Galaxy Z Fold en een jaar later kwam zijn opvolger, de Z Fold 2. Inmiddels is de Z Fold 3 het nieuwste toestel uit de serie. De toestellen uit de Fold-serie zijn allemaal toestellen met een zogeheten 'open boek design'. Eén groot en smal scherm aan de voorkant, en als je het toestel openvouwt verschijnt er een groot scherm aan de binnenkant. Je leest meer over toestellen uit de Z Fold-serie, die overigens waarschijnlijk straks de Fold-serie gaat heten, in onderstaande artikelen.

'Samsung Galaxy Z Fold 4 brengt 2 grote verbeteringen met zich mee'

Camera wordt verbeterd

Een van de 'problemen' die de Z Fold-serie had, ten opzichte van de S-toestellen, waren de camera's. Deze waren verre van slecht, maar niet zo goed als die van de S-serie. En dit terwijl je wel maar liefst 1799 euro moest neertellen voor een Galaxy Z Fold 3 bijvoorbeeld. Claudia benoemde het in haar review over de Z Fold 3 dan al ook even:

De kwaliteit (van de camera's) is niet zoals die van de Galaxy S21 Ultra en dan heb ik het met name over de zoomcapaciteiten, maar de Fold 3 komt behoorlijk dicht in de buurt.

Volgens een nieuw rapport van GalaxyClub, krijgt de Z Fold 4 een 10 MP telecamera met 3x optische zoom. Het zal hier moeten gaan om dezelfde telecamera als die in de S22(+) te vinden is. Daarnaast zal het toestel naar alle waarschijnlijkheid ook de hoofdcamera van deze toestellen overnemen. Het zal hierbij gaan om een 50 MP hoofdcamera met OIS.

Nieuw scharnier

Naast een nieuwe camera-opstelling zal de Z Fold 4 volgens de geruchten ook een nieuw scharnier moeten krijgen. TheGalox_ beweert namelijk dat Samsung werkt aan een geheel nieuw scharnier. Dit scharnier zal beschikken over een nieuw ontworpen mechanisme dat werkt via één scharnier. Het huidige mechanisme werkt met twee scharnieren. Dit zal volgens TheGalox_ moeten resulteren in een lichter en duurzamer design. Eén scharnier weegt namelijk nou eenmaal minder dan twee scharnieren, en er kan minder stuk gaan. Daarnaast zal de Z Fold 4, als het scharnier toch kapot zou gaan, makkelijker te repareren moeten zijn.

Ben jij een Z Fold-gebruiker en wat vind jij van deze mogelijke verbeteringen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is gemaakt voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Vanaf 1799 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk