Samsung introduceert Xcover 3 Value Edition met Android 6.0 Marshmallow

Samsung introduceert Xcover 3 Value Edition met Android 6.0 Marshmallow

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Xcover 3 Value Edition

Samsung heeft stilletjes de Xcover 3 Value Edition gelanceerd. Het toestel bevat dus de VE-stempel, wat inhoudt dat een bestaand toestel van nieuwe software wordt voorzien en opnieuw in de markt wordt gezet. Soms wordt de hardware voorzien van een kleine update, maar bij dit toestel is dat niet het geval meldt GSMinfo.

Zo is er dus een 4,5 inch scherm aanwezig met een resolutie van 800x480 pixels en wordt het geheel aangedreven door een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2GHz. Er is 8GB uitbreidbaar opslaggeheugen aanwezig en 1,5GB RAM. Selfies kun je schieten met een 2 megapixel-camera, terwijl de camera op de achterkant een 5 megapixel-exemplaar is. De accucapaciteit bedraagt 2200mAh, het toestel weegt 154 gram en er is 4G-ondersteuning aanwezig.

Het toestel bevat ook een IP67-certificering en is daardoor stof-, maar ook waterdicht. Het toestel kan een half uur een meter onder water gehouden en ook is het toestel voorzien van de MIL-STD 810GB-standaard. Hierdoor is het toestel ook bestand tegen een flinke val, schokken en trillingen. De originele Xcover 3 werd uitgebracht met Android 4.4 KitKat, maar aangezien dit een Value Edition is, zien we ook nieuwere software. De smartphone wordt namelijk out-of-the-box uitgeleverd met Android 6.0 Marshmallow, een unicum in Samsung-land.

Beschikbaarheid

Het toestel kost zo'n € 220 en is al te vinden bij verschillende webshops, waaronder BelSimpel.

Bron: GSMinfo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk