Samsung wil vanaf 2015 minder types smartphones verkopen

Samsung wil vanaf 2015 minder types smartphones verkopen

Samsung 2015

Vanaf 2015 zal Samsung minder smartphones uit gaan brengen schrijft The Wall Street Journal. Dit werd bekendgemaakt op een meeting met aandeelhouders en zal inhouden dat er zo'n 25 tot 30% minder types smartphones zullen worden uitgebracht, zei Head of Investor Relations, Robert Yi. Er zullen meer dezelfde componenten worden gebruikt voor midrange en low-end-toestellen, zodat op het gebied van inkoop ook meer profijt kan worden behaald. Ook kan de focus nog beter worden gelegd op voorraad en productie. Hiermee wordt gehoopt om meer winst te maken dan nu het geval is met de smartphone-sectie van het bedrijf. Het afgelopen kwartaal was de winstmarge slechts 7%, terwijl het in de jaren ervoor boven de 15% lag.

Samsung is de grootste op het gebied van Android en heeft tot dusver de meeste smartphones en tablets uitgebracht die draaien op dit besturingssysteem van Google. Er is in elk marktsegment wel een Samsung-apparaat te vinden, van een een toestel van enkele tientjes bij de Kijkshop, tot toestellen zoals de Note 4 die honderden euro's kosten. In juni van dit jaar werd bekend dat het bedrijf inmiddels meer dan 100 Androidsmartphones had uitgebracht en daar zijn er inmiddels alweer een paar aan toegevoegd.

Welke modellen of lijnen er precies worden afgestoten is nog niet bekend, wel dat het bedrijf zich ook wil focussen op de Chinese markt. Inmiddels is Xiaomi het bedrijf met de meeste verkopen in dat land, maar Samsung wil de concurrentie verder aangaan, vooral op het gebied van prijs. Of er daadwerkelijk goedkopere toestellen op de markt komen met betere hardware is de vraag en zullen we in 2015 gaan zien.

Lees ook: Fabrikant Xiaomi grootste in China, Samsung op tweede plaats

Bron: Wall Street Journal via AndroidCentral

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties