Samsung wil abonnementsdienst starten voor AI-opties Galaxy S24

Samsung wil abonnementsdienst starten voor AI-opties Galaxy S24

Laura Jenny

door Laura Jenny

Samsung zal naar verwachting half januari de nieuwe Galaxy S24 presenteren en daar komt mogelijk een ‘innovatie’ bij die we niet zo 1-2-3 hadden verwacht: een abonnementsdienst. Het is nog een gerucht, maar het Koreaanse merk zou flirten met het idee om een abonnementsdienst te starten. Die is er puur voor mensen die van de AI-opties gebruik willen maken.

AI-abonnement bij Samsung

Volgens lekker Revegnus zou er een abonnement komen voor wie verregaande AI-mogelijkheden op de nieuwe S24 wil gebruiken. Hoeveel dat is, is nog onduidelijk. En hoe ver dat gaat ook. Waarschijnlijk kun je denken aan ChatGPT-achtige functies, Google Foto’s-magie en stemherkenning. Waarom Samsung hiervoor geld wil vragen, is onbekend. Waarschijnlijk heeft het te maken met het dekken van de kosten voor ontwikkelingen binnen AI. Ook heeft Samsung dit jaar niet op alle gebieden evenveel succes.

Het is de vraag of zo’n abonnement zal aanslaan: immers zijn veel van dit soort functies ten eerste allang door anderen bedacht, maar ook allang breeduit verkrijgbaar voor iedereen. ChatGPT en Bard kun je gewoon gebruiken, Bing ook. Google heeft zelfs gezorgd dat veel AI-kunsten van Pixel naar andere toestellen zijn gekomen via Google Foto’s. Je kunt je dus afvragen of mensen dan geld over hebben voor de variant van Samsung, die lang op zich heeft laten wachten vergeleken bij de rest.

Gerelateerde artikelen

Kunstmatige intelligentie op S24

Als Samsung dit echt wil invoeren, zal het dus bij zijn presentatie in januari duidelijk moeten maken wat de meerwaarde is. Want met een Galaxy S24 kun je ook naar Bard surfen, of naar de beeldgenerator binnen Canva. Ook is het de vraag wat dit gaat kosten en wat het ons ook echt zal brengen: weegt dat nadeel op tegen de voordelen van zoiets? Maar je kunt het ook groter maken: blijkbaar ‘kan’ het toestel allemaal AI-dingen, maar wordt dat dus ‘onklaar’ gemaakt wanneer je daar niet voor betaalt, terwijl je wel voor het toestel betaalt…

Wat vind jij van dit idee? Als het klopt, zou je er geld voor over hebben?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk