'Samsung werkt aan virtual reality-bril voor gaming'

'Samsung werkt aan virtual reality-bril voor gaming'

Samsung goes virtual

Volgens verschillende bronnen zou Samsung werken aan een virtual reality-bril die gebruikt kan worden om Android-games te spelen aldus Engadget. De bril zou werken met de huidige high-end lijn van Samsung-apparaten zoals de Note 3 en Galalaxy S5, maar zou ook gaan werken met de nieuwe line-up van Samsung-apparaten. Of de bril ook zal gaan werken met toestellen van andere fabrikanten wordt niet expliciet gezegd. Volgens Engadget hebben sommige game-ontwikkelaars al vroege versies van de bril ontvangen, om zo software te kunnen ontwikkelen.

In de bril zou een OLED-scherm aanwezig zijn om content te laten zien, maar hoe de bril verbonden moet worden met een telefoon of tablet is nog onbekend. Engadget denkt dat dit bedraad zal gebeuren om zo eventuele vertraging in de games tegen te gaan. Ook is er nog niet duidelijk hoe de aankomende bril van Samsung informatie over de beweging van het hoofd zal meten. De Oculus Rift en Project Morpheus werken met een losse camera die diepte-informatie kan uitlezen door verschillende sensoren uit te lezen die op de brillen aanwezig zijn.
Virtual Reality-zombie met Oculus Rift

Beschikbaarheid

De bril zou vanaf 2015 al op de markt moeten komen voor de consumenten. Een prijs is nog niet genoemd, maar Samsung zou de bril niet al te duur in de markt willen zetten om zo de concurrentie aan te gaan in dit nieuwe marktsegment van virtual reality-brillen.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties