Samsung werkt aan oprolbare telefoon, zo kan hij eruit zien

Samsung werkt aan oprolbare telefoon, zo kan hij eruit zien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt aan een oprolbare telefoon en we krijgen beelden te zien van een concept van zo’n ‘rollable’ Galaxy-telefoon. Mogelijk komt het toestel ook inclusief de S Pen.

Samsung rollable-telefoon

We zien steeds meer informatie over rollables, ofwel telefoons met een scherm dat je kan uitrollen. Het is al langer bekend dat LG werkt aan zo’n variant van een klassieke, vouwbare telefoon, maar ook OPPO liet vorige week al een concept zien. Toch zijn er ook aanwijzingen dat Samsung, de grootste smartphonefabrikant ter wereld aan een eigen rollable werkt, en LetsGoDigital laat alvast conceptbeelden van zo’n smartphone zien.

De concepten van die de Nederlandse techsite gaan ervan uit dat Samsung de telefoon zal uitrusten met een geïntegreerde S Pen. Het is mogelijk bij oprolbare telefoons makkelijker voor fabrikanten om plaats vrij te maken voor zo’n geïntegreerde stylus, in vergelijking met vouwbare telefoons waarbij er een scharnier is en een naad in het scherm.

Wat mogen we verwachten?

Er is al meermaals informatie gelekt over een oprolbare telefoon van van Samsung. We zagen al een patent van een toestel waarbij je de bovenkant van het scherm kan uitrollen en bij een tweede telefoon kan je het scherm langs weerszijden uitbreiden. Toch zijn er nog veel vragen over de manier waarop Samsung deze telefoon in de markt zal zetten. Mogelijk wil Samsung een aparte reeks van vouwbare telefoons beginnen, maar het zou ook kunnen gaan om een telefoon die deel uitmaakt van de Galaxy Z-reeks. We hebben al een Galaxy Z Fold 2, dus een ‘Galaxy Z Roll’ is bijvoorbeeld niet ondenkbaar.

Samsung werkt aan oprolbare telefoon, zo kan hij eruit zien

Er zijn recent ook geruchten verspreid over de aankomende Samsung Galaxy Z Fold 3. Samsung wil de telefoon mogelijk in de verf zetten als een vervanger voor de huidige Note-reeks. Daarnaast zal ook de S21 ondersteuning krijgen voor de S Pen. Het is wel twijfelachtig of we ons volgend jaar al aan een oprolbare Samsung-telefoon voor consumenten mogen verwachten. Wat denk jij van de concepten van deze oprolbare Samsung-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk