‘Samsung werkt aan Galaxy Z Fold Tab, eerste vouwbare tablet’

‘Samsung werkt aan Galaxy Z Fold Tab, eerste vouwbare tablet’

Jaren geleden werden telefoons als de Samsung Galaxy Note nog beschreven als ‘phablets’. In de loop der tijd zijn toestellen alsmaar groter geworden – zo groot dat we ze zelfs liever in opgevouwen vorm tegenkomen. Een volgende stap voor Samsung lijkt het opvouwen van de Tab-serie: het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt volgens geruchtenmakers aan vouwbare tablets.

Samsungs vouwbare tablet

Telefoons zijn niet de enige apparaten die door de jaren heen steeds groter zijn geworden. Vorig jaar bracht Samsung nog zijn grootste Android-tablet ooit op de markt – de Galaxy Tab S7 Plus. Gezien de groei in beeldformaten, wordt het alsmaar belangrijker om de apparaten makkelijk vervoerbaar te houden. Voor telefoons lanceerde Samsung twee jaar geleden de eerste oplossing: tegelijkertijd met Huawei lanceerde Samsung zijn eerste vouwbare telefoon. Een opvolger werd in 2020 uitgebracht – de vouwbare technologie begint daarmee alsmaar volwassener aan te voelen.

Samsung Galaxy Z Fold Tab

Mogelijk zelfs volwassen genoeg om grotere apparaten aan te pakken, blijkt uit een gerucht over de Galaxy Z Fold Tab van GizmoChina. Volgens de website zal de Z Fold Tab de eerste vouwbare tablet zijn van het Zuid-Koreaanse concern. In tegenstelling tot de Galaxy Z Fold-reeks, past Samsung voor zijn vouwbare tablets twee vouwmechanismen toe. Het scherm zal dus op twee plekken vouwen en blijft daarmee mogelijk compacter in vergelijking met een tablet die eenmaal wordt opgevouwen.

Samsung zou de tablet, naast het bijzondere ‘tri-fold’ ontwerp, S Pen-ondersteuning meegeven. Het gaat om een hybride S Pen die naar verluid werkt via Bluetooth. Vergelijkbaar met de S Pen die voor de Galaxy Z Fold 3 zou zijn ontwikkeld, is de werking anders dan bij de S Pen die meegeleverd wordt bij Note-telefoons of Galaxy Tab-tablets. Op welke manier de werking zal verschillen, is niet bekend.

Verder werd het wel bekend dat de Galaxy Z Fold Tab gebruikmaakt van een vernieuwde versie van Ultra Thin Glass (UTG), dat vooral dikker moet zijn.

‘Samsung werkt aan Galaxy Z Fold Tab, eerste vouwbare tablet’

Z Fold Tab in ontwikkeling

Geruchten wijzen op een lancering in het eerste kwartaal van 2022. Wel zou Samsung van plan zijn om een teaser van de aanstaande vouwbare tablet te tonen tijdens de lancering van de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3. Beide vouwbare telefoons worden vermoedelijk begin augustus gelanceerd. Het blijft voorlopig wel belangrijk om de gelekte details met de nodige korrels zout te nemen, dat stelt GizmoChina. Samsung is actief bezig met de ontwikkeling van de Galaxy Z Fold Tab, waardoor veel beweegruimte bestaat in de weg die Samsung bewandelt voor de definitieve vouwbare tablet(s).

Samsung Galaxy Z Fold 3
4400 mAh
7,6 inch - 1768 x 2208 px
256 GB + 512 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
Samsung tablets Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer