‘Samsung werkt aan Galaxy Tab S7 Lite met 5G-ondersteuning’

‘Samsung werkt aan Galaxy Tab S7 Lite met 5G-ondersteuning’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung is een van laatste fabrikanten van Android-tablets en richt zich daarbij op de markt van betaalbare tablets, zoals met de Galaxy Tab S6 Lite. Een opvolger van deze tablet zou in de steigers staan als de Tab S7 Lite. Opvallend is dat de tablet ‘5G-ondersteuning’ krijgt – de Tab S7 Lite zou daarmee de eerste midrange tablet met 5G zijn.

Samsung Galaxy Tab S7 Lite

In het midrangesegment probeert Samsung met zijn S Lite-serie tegenstand te bieden tegen Apples betaalbare iPad-serie. Vorig jaar introduceerde Samsung de Galaxy Tab S6 Lite, die voor minder dan 400 euro in de verkoop werd gezet. Androidworld nam de tablet onder de loop en concludeerde dat de tablet wel erg veel op zijn voorganger, de Tab S5e, leek – buiten de chipset leek de tablet vrijwel identiek. Voor de opvolger van de S6 Lite zou Samsung werken aan een 'echte vernieuwing', zo wist SamMobile te rapporteren.

‘Samsung werkt aan Galaxy Tab S7 Lite met 5G-ondersteuning’

Specificaties van de tablet die vermoedelijk te koop zal zijn als de Samsung Galaxy Tab S7 Lite zijn er nog niet, maar dat eraan gewerkt wordt is wel duidelijk – de S7 Lite naam lijkt overigens nog niet in beton gegoten te zijn. Geruchten doen namelijk de ronde over een Galaxy Tab S8e; voorlopig is het belangrijk om de geruchten over de naamgeving met een korrel zout te nemen. Dat zou niet nodig zijn voor de modelnummers, want die zijn volgens SamMobile alvast bekend: SM-T730, SM-T735, SM-T736B en SM-T736N.

Eerste midrange 5G-tablet

Het is onbekend of deze vier modelnummers wijzen op verschillende opslagcapaciteiten, of dat er bij Samsung wordt gewerkt aan meerdere verbindingsmogelijkheden voor de S7 Lite. Verwacht wordt dat de vier modelnummers wijzen op verschillende verbindingsmogelijkheden – het basismodel van de aanstaande midrange-tablet kan enkel verbinding maken met wifi-netwerken, terwijl de andere modellen verbinding kunnen maken met LTE (4G) en 5G-netwerken. Samsung zou bij de Tab S7 Lite twee 5G-versies uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Een van de tablets biedt ondersteuning voor Sub-6GHz netwerken, terwijl de andere variant ook met mmWave-netwerken kan verbinden. Gezien er in Nederland en België geen mmWave 5G-netwerken zijn, is de kans klein dat die variant in Nederland aangeboden zal worden. Welke chipset Samsung zal gebruiken in de Tab S7 Lite of Tab S8e-serie is niet bekend. Gezien de oudere Exynos 9611-chipset in de Tab S6 Lite geen 5G-ondersteuning biedt, is de kans groot dat Samsung alle Tab S7 Lite/Tab S8e-tablets zal voorzien van een modernere chipset.

Galaxy Tab S7 Lite XL of Plus?

Een laatste gerucht die de ronde doet, heeft van doen met de afmetingen van de tabletreeks. In het geruchtencircuit wordt gesproken over een XL of Plus-variant – daarmee zou Samsung zijn strategie uit het high-end segment volgen. Een XL of Plus-variant van de Tab S7 Lite-serie bekent mogelijk dat Samsung twee formaten van de S7 Lite-serie zal aanbieden, waarbij de XL of Plus-variant het grotere scherm krijgt.

‘Samsung werkt aan Galaxy Tab S7 Lite met 5G-ondersteuning’

In hoeverre zulke details kloppen, is lastig te verifiëren. Vooralsnog is het afwachten tot Samsung de tabletreeks aankondigt. In 2020 kondigde Samsung de Galaxy Tab S6 Lite in april; een jaar eerder, in 2019, kondigde Samsung zijn Tab S5e echter in februari aan. Het is dus lastig om een lijn te trekken voor de lancering van de vermoedelijke Samsung Galaxy Tab S7 Lite. Wat vind jij alvast van de Tab S7 Lite? Zou jij een tablet willen hebben die 5G-ondersteuning biedt? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk