Gerucht: Samsung Watch Active 2 krijgt ECG en valdetectie

Gerucht: Samsung Watch Active 2 krijgt ECG en valdetectie

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Watch Active 2

Samsung zal op 7 augustus met de Watch Active 2 komen, als we de meest recente informatie mogen geloven. Evan Blass - die vaker ongepubliceerde voortijdig informatie in handen krijgt - heeft namelijk renders van de Watch Active 2 op zijn Twitter gezet. Dit heeft hij samen gedaan met een render van de Samsung Galaxy Note 10 Plus, waar we al eerder uitgebreid afbeeldingen van hebben gezien.

Samsung Watch Active 2

Op de render van Blass zien we duidelijk het ronde uiterlijk van het sportieve horloge. De roze kleur is nieuw en werd bij het vorige gerucht nog niet genoemd. Hierover gesproken: twee weken terug zagen we voor het eerst afbeeldingen van de Watch Active 2 opduiken. Hierbij konden we al wel ringen aan de achterzijde doen die duidden op een verbeterde hartslagsensor. De gekleurde powerknop die toen te zien was is op bovenstaande render niet te zien: deze is waarschijnlijk voorbestemd voor de versie met 4G.

Nu blijkt inderdaad dat er een geavanceerde hartslagsensor aankomt. De Watch Active 2 zal in navolging van de Apple Watch Series 4 een ECG (een hartfilmpje) kunnen maken. Sammobile meldt namelijk dat er een app op het horloge aanwezig zal zijn die een ECG kan maken, duidend op deze functionaliteit. Hiermee kan er naar het hartritme worden gekeken als een gebruiker ineens te hoge of te lage hartslag heeft. Het horloge kan daarnaast op de achtergrond op hartritmestoornisssen checken waarbij er wordt gekeken naar structurele verschillen in de hartslag.

Samsung Watch Active 2 gelekt

Andere gelekte render via Android Headlines

Daarnaast zal nog een functie van de Apple Watch worden overgenomen, namelijk valdetectie. Hierbij zal als het horloge een harde val detecteert een notificatie op het scherm worden weergegeven om zo snel 112 te benaderen. Als het horloge geen reactie van de gebruiker krijgt binnen een bepaalde tijd, zal het automatisch de nooddiensten bellen en berichten naar geselecteerde contacten verzenden.

Samsung Galaxy Note 10 render

Render van Evleaks van de Note 10 Plus

Zoals genoemd zal de Watch Active 2 naar verwachting op 7 augustus samen met de komende Galaxy Note 10-serie worden gelanceerd. Hiervoor zijn inmiddels al uitnodigingen de deur uitgegaan. Dit is al over minder dan een maand, dus voor je het weet liggen deze producten in de winkel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk