Samsung komt dit jaar nog met een vouwbare smartphone

Samsung komt dit jaar nog met een vouwbare smartphone

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Vouwbare smartphone

Tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNBC heeft de DJ Kohl bevestigd dat we dit jaar nog een toestel met een vouwbaar scherm zullen zien. Samsung wil graag de eerste zijn en het lijkt er op dat ze dat gaat lukken ook.

De CEO van Samsung vertelde in het zelfde interview ook dat ze onderzoek hebben gehouden onder consumenten om te leren of er behoefte is aan een dergelijk toestel. Uit het onderzoek kwam naar voren dat dat inderdaad zo was. Samsung heeft wel lang nagedacht over het hoe en waarom van een toestel met een dergelijke vormfactor. Een toestel met een vouwbaar scherm moet wel wat extra bieden. Wanneer de ervaring in een gesloten of een open situatie hetzelfde is waarom zou je dan een dergelijk toestel kopen?

Hiermee hint de CEO op het feit dat het toestel in een opengevouwen en dus tablet-situatie een 'extra'-ervaring zal geven voor de gebruiker. Verder zegt hij dat het toestel in gesloten toestand volledig functioneel zal zijn. Het eerstvolgende Samsung-evenement is de eigen ontwikkelaarsconferentie die op 7 en 8 november gehouden zal worden in San Francisco in de Verenigde Staten.

Er gaan al heel lang geruchten rond Samsung en vouwbare schermen. Er zijn in de loop der jaren verschillende patenten opgedoken waarin mogelijke scenario's staan uitgetekend. De naam Samsung Galaxy X gaat al maanden door het roddelcircuit maar of dit ook de naam voor het toestel zal worden is helemaal niet zeker.

Beschikbaarheid

Naast de informatie die we hierboven beschreven hebben en de mogelijke datum zijn er verder geen details openbaar gemaakt. Deze bekendmaking van DJ Kohl is een gevoelige slag voor Huawei in de race om de eerste te zijn met een dergelijk toestel. Hoewel we het niet verwachten heeft Huawei nog de kans om tijdens de presentatie van de Huawei Mate 20 op 16 oktober met 'iets' op het podium te komen om het feestje van Samsung te verpesten.

Bron: Sammobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk