'Samsung deelt zijn vouwbare schermen met Google en Apple'

'Samsung deelt zijn vouwbare schermen met Google en Apple'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Foldables

Op het Mobile World Congress vorige week was naast 5G ook de vouwbare toestellen van Samsung en Huawei een belangrijk gespreksonderwerp. Foldables zijn een nieuwe productcategorie die door Google wordt ondersteund en het is als een nieuw speelveld dat nog helemaal ontgonnen moet worden, dat merk je aan de grote verschillen tussen de Galaxy Fold en de Mate X. Al denkt een topman van Motorola alvast de heilige graal van de vouwbare schermen te hebben ontdekt.

Samsung heeft voor de Fold grote investeringen gedaan in schermtechnologie en Samsung Display, de tak van het bedrijf die schermen ontwikkelt, hoopt dat geld nu terug te verdienen door flexibele schermen aan andere fabrikanten te verkopen. Sammobile weet dat het bedrijf nu testexemplaren heeft uitgestuurd naar Apple en Google

Foto's van de Samsung Galaxy Fold

iPhold en vouwbare Pixel

Natuurlijk wil dat nog niet zeggend at we binnen de kortste keren een iPhold of een vouwbare Google Pixel te zien krijgen, maar het zou wel een eerste stap kunnen zijn. Apple gebruikt bijvoorbeeld al jaren schermen van Samsung Display voor de OLED panelen van zijn iPhones en het zou daarom niet onlogisch zijn dat de iPhone-maker ook bij de Koreaanse gigant komt aankloppen als het een vouwbaar toestel wil ontwikkelen.

Google aan de andere kant werkte al nauw samen met Samsung om de Android-software voor de Fold te optimaliseren voor het vouwbare scherm. Het bedrijf wil ook steeds meer uitgroeien tot een hardware-fabrikant en binnenkort komt het ook met een volledig nieuwe reeks midrange-Pixels.

Foto van de Samsung Galaxy Fold

Samsung zou volgens de informatie van Sammobile maandelijks 200,000 vouwbare schermen van de band kunnen laten rollen, of 2,4 miljoen panelen per jaar. We zijn erg benieuwd om de volgende ontwikkelingen van foldables te kunnen opvolgen en misschien zien we in de toekomst nog veel meer vouwbare telefoons met een Samsung-scherm opduiken.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk