Samsung: eerste kwartaalcijfers zien er goed uit dankzij chipdivisie

Samsung: eerste kwartaalcijfers zien er goed uit dankzij chipdivisie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eerste kwartaal

De eerste kwartaalcijfers zijn belangrijk want daarin worden ook de eerste resultaten van de verkoop van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ in meegenomen. Deze verkopen zouden volgens ingewijden tegenvallen, met als gevolg dat de lancering van de Galaxy Note 9 wordt vervroegd. De cijfers geven een andere indruk. Let wel, dit zijn nog geen definitieve cijfers, die worden later deze maand gepubliceerd.

Samsung verwacht een operationele winst van 15,6 biljoen Koreaanse won te kunnen noteren, in tegenstelling tot de 9,9 biljoen Koreaanse won in het eerste kwartaal van 2017. Het onderdeel dat geheugenchips fabriceert is hier voornamelijk verantwoordelijk voor. De operationele winst is met maar liefst 58% gestegen tot ongeveer 15,6 miljard Koreaanse won (12 miljard euro).

De omzet is in het eerste kwartaal gestegen van 50,5 biljoen Koreaanse won in 2017 naar 60 biljoen Koreaanse won in 2018. De verlaging in productie van AMOLED-schermen voor de iPhone X heeft het resultaat niet al te veel negatief beïnvloedt. Samsung is minder schermen voor de iPhone X gaan produceren omdat de vraag naar het toestel tegenviel. Blijkbaar is de vraag naar geheugenchips dermate hoog dat Samsung hier voldoende winst uit kan halen.

Samsung Galaxy S9

Samsung lanceerde in februari de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+. De Galaxy S9 heeft een 5,8 inch Super AMOLED-scherm en de S9+ heeft een 6,2 inch Super AMOLED-scherm. De Galaxy S9 en S9+ draaien op de Exynos 9810 welke is opgebouwd uit acht kernen. De plus-versie beschikt over twee camera's en beide toestellen hebben een variabel diafragma.

Aan het eind van deze maand zal Samsung de definitieve kwartaalcijfers bekend maken en zullen we ook weten hoe succesvol de S9 in de eerste drie maanden van dit jaar zijn geweest.

Bron: Samsung Via: Bloomberg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk