'Samsung-patent toont vingerafdrukscanner in het gehele scherm'

'Samsung-patent toont vingerafdrukscanner in het gehele scherm'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In-screen vingerafdrukscanner

De in-screen vingerafdrukscanner zagen we voor het eerst bij tijdens de CES in Las Vegas, waar Vivo een eerste versie van deze techniek liet zien. Niet veel later werd de Vivo XD20 Plus officieel aangekondigd. Op dit toestel heeft de fysieke vingerafdrukscanner plaats gemaakt voor een vingerafdrukscanner onder het glas van scherm.

Aan de techniek is veel denkwerk voorafgegaan. We schrijven er op Androidworld inmiddels al jaren over en 2018 is dan eindelijk het jaar waarin we de in-screen scanner in grote getalen gaan tegenkomen in het straatbeeld. De onlangs gelanceerde Huawei Mate 20 Pro heeft een vingerafdrukscanner onder het OLED-scherm en de nog te lanceren OnePlus 6T wordt waarschijnlijk voorzien van een ultrasone sensor die een trilling produceert doorheen het scherm.

Samsung versie van een in-screen vingerafdrukscanner

Het lijkt erop dat Samsung niet aan de trends van tegenwoordig meedoet. Zo zou de fabrikant de trendy notch overslaan en de selfiecamera onder het scherm plaatsen. Andere fabrikanten kiezen voor een uitschuifbare camera zoals OPPO en Vivo. Ook op het gebied van in-screen vingerafdrukscanners gaat Samsung het waarschijnlijk net een beetje anders doen. Ze hebben, als het ontdekte patent op waarheid berust, de intentie om een all-screen vingerafdrukscanner in hun smartphones te verwerken.

Het patent, dat op 18 oktober is ingediend, bevat een methode die biometrische gegevens verzameld in het scherm, niet een deel ervan maar het gehele scherm. Het patent beschrijft twee chipsets en een lichtsensor.

Samsung-patent: in-screen vingerafdrukscanner

De eerste chipset blijft in sleep mode als dat nodig is. Het bespaart zo op het accuverbruik. De tweede chipset kan taken uitvoeren terwijl het scherm vergrendeld is. Zodra het scherm een aanraking detecteert, zal de schermhelderheid omhoog gaan en via nog een drietal wegen een vingerafdruk vastleggen om te herkennen. Zo zou het zelfs mogelijk zijn dat natte en vieze vingers kunnen worden herkend.

Het scannen moet plaatsvinden binnen 60 tot 90 milliseconden. De processor heeft 200 tot 300 milliseconden nodig om de schermhelderheid te optimaliseren.

Samsung-patent: in-screen vingerafdrukscanner

Beschikbaarheid

Of en wanneer Samsung deze techniek gaat gebruiken is niet bekend. Immers ze hebben pas net het patent gedeponeerd. Wij hopen in ieder geval op korte termijn deze techniek in Samsung-smartphones te zien.

Via: LetsGoDigital

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk