Samsung verwijdert bericht met aanval op Apple voor weglaten oplader

Samsung verwijdert bericht met aanval op Apple voor weglaten oplader

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Met de komst van de iPhone 12-serie besloot Apple de opladers uit de doos te verwijderen: de technologiegigant argumenteerde dat veel mensen ‘toch al een oplader hebben liggen’. Na de lancering werd Apple op de korrel genomen door Samsung: opvallend genoeg is dat bericht kortgeleden verdwenen.

Meegeleverde opladers

Apple kan als grootmacht in de technologie industrie keuzes maken die voor andere fabrikanten niet binnen handbereik liggen. Met de komst van de iPhone 7 besloot het bedrijf dat het de hoofdtelefoonaansluiting weg zou laten: een beslissing waar het bedrijf veel kritiek voor ontving – toch volgde later veel andere fabrikanten in de voetstappen van Apple. Momenteel lijkt hetzelfde te gebeuren als het aankomt op het meeleveren van opladers: Apple stopte er als eerste mee, en kreeg veel kritiek te verduren.

Samsung verwijdert bericht met aanval op Apple voor weglaten oplader

Gebruikers van allerlei kampen hebben zich kritisch geuit over het weglaten van de oplader vanaf de iPhone 12-serie. Het bleef echter niet bij berichten van gebruikers: een handvol fabrikanten hebben zich vlak na de lancering bij deze vuurzee aangesloten, waaronder het Zuid-Koreaanse Samsung. Een bericht van het bedrijf benadrukte dat Samsung gewoon opladers meeleverde met zijn eigen Galaxy-telefoons. Wat opvalt, zo blijkt uit een rapportage van HTTech, is dat dit bericht is verdwenen.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S21-serie

Wanneer Samsung het bericht van Facebook heeft verwijderd, is niet bekend – gebruikers die via de oorspronkelijke link naar het bericht surfen, krijgen te zien dat het bericht mogelijk is verwijderd, of dat Samsung heeft gelimiteerd wie het bericht in kan zien. Dat Samsung deze stap heeft gezet, komt wellicht vanwege een wijziging die Samsung doorvoert op zijn Galaxy S21, S21+ en Galaxy S21 Ultra.

Samsung verwijdert bericht met aanval op Apple voor weglaten oplader

In plaats van een oplader en een usb-c-kabel mee te leveren – zoals het geval is bij de Galaxy S20-serie – zal de Galaxy S21-serie de oplader moeten missen. Wat de achterliggende gedachte is van de Zuid-Koreaanse fabrikant, blijft koffiedik kijken. Apple liet tijdens zijn presentatie weten dat het door geen oplader mee te leveren veel uitstoot van schadelijke stoffen kan voorkomen. Ook zadelt Apple zijn gebruikers, die vaak al een geschikte oplader bezitten, niet op met extra e-waste.

Gerelateerde artikelen

Nooit meer snelladen?

Het nadeel van deze route is dat snellaadfuncties niet met alle opladers werken. Samsung zou met de Galaxy S21-serie ondersteuning bieden voor snelladen tot 45 watt, terwijl veel oude laders – in het geval van een Samsung-snellader – met maximaal 15 watt kunnen laden. Snelladers van andere merken kunnen vaak geen Samsung-toestel snelladen, en blijven daardoor hangen op 10 watt. Wat vind jij van Samsungs zet om het bericht geruisloos te verwijderen? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk