Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit

Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung geeft ons een kijkje in One UI 4.0 met twee officiële introductievideo's. De nieuwe functies worden besproken en alle 21 features die relevant zijn in Nederland en België, hebben we voor je opgesomd in dit artikel.

Samsung One UI 4.0

Android 12 komt naar telefoons wereldwijd, dat kon je al zien in ons uitgebreide update-overzicht. Samsung heeft als doel om de nieuwe Android-versie en zijn verbeterde One UI 4.0-softywareschil in het vierde kwartaal uitte rollen. De Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra zullen als eerste op de nieuwe software werken.

Hoewel in andere landen al langer bètaversies van One UI 4.0 beschikbaar zijn, heeft de fabrikant tijden de Samsungs Developer Conference de nieuwe softwareversie officieel voorgesteld. We kregen twee introductiefilmpjes te zien waarin de belangrijke functies worden belicht. Alle verbeteringen die voor Nederland en België relevant zijn, ontdek je hieronder in het overzicht. Je kan de video's ook onderaan dit artikel bekijken.

One UI 4.0: de belangrijkste functies

Design
 • Material You: het nieuwe Android 12-thema met dynamische kleuren op basis van je achtergrond komt naar One UI 4.0.
 • Kleurenpallet: je kan zelf handmatig een pallet aan passende kleuren selecteren die je in de hele interface wil zien.
 • Consistente kleuren: alle icoontjes zijn aangepast aan de donkere modus en Samsung is meer consistent in zij  kleurgebruik. Tinten die voordien op elkaar leken, hebben nu ook precies dezelfde kleur.
 • Comfortverbeteringen: One Ui 4.0 krijgt nieuwe geluiden, een rijkere variatie met haptische feedback en nieuwe animaties. Die verbeterde haptische feedback is één van de verbeteringen uit Android 12.
Widgets
 • Widgetaanbevelingen: in de widgetkiezer gaat je Samsung-telefoons widgets aanbevelen.
 • Fotolijstje: je kan je favoriete foto of een galerij van leuke foto's als een fotolijstje op je scherm plaatsen.
Privacy

- Lees verder onder de afbeelding -

Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit
Camera- en galerij-app
 • Zoombereik: in de camera-app zie je het precieze zoombereik nu met een cijfer.
 • Schakelen tussen foto en video: houdt de sluiterknop lang ingedrukt om naar video te schakelen.
 • Media delen: als je foto's of video's deelt in de galerij-app, dan krijg je en grotere preview-weergave van wat je precies gaat delen.
 • Foto remaster: onscherpe foto's kan je scherper maken in de galerij-app.
Allerlei functies
 • Picture-in-Picture-modus (PiP): je kon al video's verkleint weergeven op je telefoon met de PiP-modus, maar nu kan je de grootte van dat venster ook naar wens aanpassen.
 • Media in snelle instellingen: in het medegedeelte van de snelle instellingen kan je makkelijk van audiobron wisselen. Schakel bijvoorbeeld tussen een bluetooth-speaker en oortjes.
 • Verbeterde 'drag & drop': wanneer je in split-screenmodus tekst of een ebstand versleept van het ene naar het andere venster, dan is de achtergrond transparant. Zo zie je goed naar waar je iets versleept.
 • Extra dim-scherm: als je je telefoon 's nacht gebruikt is er een modus 'extra dim scherm'. Je scherm geeft dan een minimale hoeveelheid licht.

- Lees verder onder de afbeelding -

Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit
Emoji
 • AR Emoji als profiel: je kan AR Emoji nu als een profielfoto bij contacten instellen.
 • Emoji in Samsung-toetsenbord: je gif's, stickers en emoji zijn gebundeld achter één enkele knop op het Samsung-toetsenbord.
 • Emoji-paren: Samsung volgt Gboard, want je kan nu twee emoji combineren in het toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Wearables
 • Lichaamssamenstelling: Je kan nu de samenstelling van je lichaam meten met de Galaxy Watch 4 en de resultaten komen automatisch in Samsung Health op je telefoon. Je ziet zo de verdeling tussen spieren, je skelet, vet enzovoort.
 • Google Maps; als je navigeert met Maps op je telefoon zie je de routebegeleiding ook op de Galaxy Watch 4.
 • Samsung Health wordt sociaal: je kan Samsung Health nu samen met je vrienden gebruiken en deelnemen aan uitdagingen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer krijgt mijn Samsung telefoon One Ui 4.0?

Samsung gaat de stabiele versie van One UI 4.0 in het vierde kwartaal uitrollen naar de Samsung Galaxy S21-reeks. Pas daarna mogen we updates verwachten voor alle andere toestellen, te beginnen met de vouwbare telefoons. Dat zal voornamelijk in de loop van 2022 gebeuren. Je kan de voortgang van Samsung updateplannen volgen in ons grote update-overzicht.

Wat denk jij van de verbeteringen in One UI 4.0? Wat vind jij de belangrijkste nieuwigheid? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Samsung eerste introductievideo

Samsung tweede introductievideo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk