Samsung test met energiezuinigere 'TouchWiz-launcher'

Samsung test met energiezuinigere 'TouchWiz-launcher'

'Soort van TouchWiz-laucher'

De interface op Android en vooral de animaties maken gebruik van OpenGL. Deze techniek wordt ook gebruikt voor de weergave van (3D)games, maar is aan vernieuwing toe. De organisatie achter OpenGL heeft daarom een soort opvolger geïntroduceerd, Vulkan. Hiermee wordt het mogelijk om efficiënter en sneller geavanceerde graphics te gebruiken.

Samsung heeft Vulkan intern gebruikt om een TouchWiz-achtige launcher te bouwen. Het speciaal aangepaste homescherm bevat nog niet alle mogelijkheden van de echte TouchWiz-launcher, maar laat al wel zien waartoe Vulkan in staat is.

In de bovenstaande interne sheet van Samsung zien we dat het scrollen door de pagina's met apps er 6,40% minder accu gebruikt wordt in de Vulkan-versie en het openen en sluiten van de app-drawer kost 5,76% minder stroom. Volgens de sheet kan dit op een accu met een capaciteit van 3600 mAh maar liefst 40 minuten schelen. Of dit getal uit de lucht gegrepen is, of dat het gaat om de accucapaciteit van de in de herfst verschijnende Galaxy Note 6, is niet bekend.

Beschikbaarheid

Google heeft ondersteuning voor Vulkan toegevoegd aan de preview van Android N. De uiteindelijke release van deze nieuwe Android-versie zal aan het einde van de zomer zijn, waarna deze ook als update zal worden uitgebracht voor bestaande toestellen. De interne presentatie van Samsung laat in ieder geval zien dat Vulkan-gerelateerde verbeteringen in de interface van Android zelf niet alleen voor soepelere animaties kunnen zorgen, maar ook voor grote verbeteringen in het stroomverbruik.

Bron: Android Central

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties