Samsung-telefoons zijn nu Android Enterprise Recommended

Samsung-telefoons zijn nu Android Enterprise Recommended

Een selectie aan Samsung-telefoons maken nu deel uit van het Android Enterprise Recommended-programma voor bedrijven. Het gaat om telefoons uit de S20- en Note 20-reeks die Google nu aanbeveelt.

Android Enterprise Recommended

Twee jaar geleden begon Google met het Android Enterprise Recommended-programma, en het doel ervan is om aan bedrijven meer inzicht te geven in het grote aanbod aan Android-toestellen. Alleen telefoons die voelden aan een reeks vereisten op het vlak van software, hardware en updatebeleid, maken deel uit van Googles selectie die het aan bedrijven aanbeveelt.

Samsung maakt bekend dat het voortaan deel uitmaakt van Android Enterprise Recommended. Toestellen die deel uitmaken van de selectie zijn onder meer de S20-, Note 20, en Tab S7-reeks van Samsung. Het is trouwens lang niet de eerste keer dat Samsung zich focust op bedrijven, want de fabrikant doet dat al jarenlang met zijn Knox-systeem.

Samsung-telefoons zijn nu Android Enterprise Recommended

Zero Touch Enrollment

Samen met de aankondiging van Samsung als onderdeel van Android Enterprise Recommended krijgen we ook van Google meer nieuws te horen. Het bedrijf maakt bekend dat Zero Touch Enrollment beschikbaar wordt op alle telefoons die werken met Android 9 Pie of een recentere versie. Zero Touch Enrolllment is een feature die bedrijven gebruiken om in één keer een groot aantal telefoons op een netwerk te laten werken met alle benodigde apps. In het het geval van Samsung-toestellen, kunnen bedrijven kiezen tussen de Zero Touch Enrollment van Android en Samsung Knox Enrollment.

Het is niet duidelijk waarom Samsung nu pas deel uitmaakt van het Android Enterprise Recommended-programma. Mogelijk voldoet Samsung nu pas met de Android 11-update aan de benodigde softwarevereisten. Samsung maakte bijvoorbeeld nooit eerder gebruik van Googles systeem voor naadloze updates dat nu wel verplicht is met Android 11. Een andere verklaring kan zijn dat Samsung zich sinds dit jaar veel meer inspant om vlotte update-ondersteuning te bieden. Tot slot kan de verklaring ook liggen bij het feit dat Samsung en Google steeds meer naar elkaar lijken toe te groeien, al uitte zich dat tot hiertoe alleen als het om de Google Assistenten Bixby ging.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties