Samsung-telefoons krijgen twee exclusieve functies voor Windows 11-pc's

Samsung-telefoons krijgen twee exclusieve functies voor Windows 11-pc's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy-smartphones kunnen gebruik maken van nieuwe exclusieve functies voor Windows 11. Ze kunnen geluid streamen op pc's en je kan nu verder browsen op je pc met de pagina die je eerst bekeek met Samsung Internet. Dit zijn de nieuwe Samsung-functies van Telefoonkoppeling.

Telefoonkoppeling en Samsung

Met het verdwijnen van Windows Phone-telefoons ging Microsoft integraties voor Android-telefoons aanbieden in zijn Windows-besturingssysteem. Een ervan is de Telefoonkoppeling-app voor Windows die als een brug dient tussen je telefoon en pc. De afgelopen jaren zagen we al dat Samsung-telefoons regelmatig exclusieve functies kregen voor Telefoonkoppeling en nu zijn er twee nieuwe, dat weet Gsmarena.

Als eerste zal je vanaf je telefoon geluid kunnen streamen op je Windows-pc. Als die bijvoorbeeld beschikt over een paar stevige speakers kan je zo voortaan wat leuke beats laten weerklinken. De functie doet wat denken aan Spotify Connect bijvoorbeeld, alleen is het nog niet duidelijk of het werkt via bluetooth of wifi. Het moet werken voor alle soorten van geluid die je op je Samsung-telefoon afspeelt.

Samsung Internet en pc's

Verder is er ook een welkome integratie van Samsung Internet. De webpagina's die je het laatste hebt gebruikt op je telefoon, kan je meteen op je pc hervatten. Daarvoor tik je in de taakbalk van Windows het icoontje van Telefoonkoppeling en vervolgens kies je de webpagina die je wil openen.

Eerder heeft Samsung Internet al een rechtstreekse integratie gekregen met Chrome. Deze functies moeten ervoor zorgen dat meer Samsung-gebruikers de browser gaan gebruiken. Uiteraard kiezen veel mensen een Android-browser waarbij de geschiedenis en bladwijzers ook op desktop te bekijken zijn.

De streamfunctie en integratie van Samsung Internet is zichtbaar voor een deel van de gebruikers van Telefoonkoppeling, maar de verwachting is wel dat de functie in de komende tijd breed wordt uitgerold. Op 1 april van dit jaar raakte nog bekend dat Telefoonkoppeling de nieuwe naam werd voor Mijn Telefoon en dat was zeker geen grap. Gebruik jij telefoonkoppeling? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk