Samsung-telefoon ontploft, mensen uit vliegtuig geëvacueerd

Samsung-telefoon ontploft, mensen uit vliegtuig geëvacueerd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Seattle in de VS is er een incident gebeurd in een vliegtuig. De passagiers en crew zijn er geëvacueerd nadat een telefoon er vuur heeft gevat, een Samsung Galaxy A21. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Er vielen verder geen doden of gewonden.

Incident ontplofte smartphone

Na de bekende problemen met de Galaxy Note 7 die in 2016 meermaals vuur vatte bij gebruikers, is er opnieuw een Samsung-telefoon ontploft, aldus Sammobile. Het incident gebeurde op de luchthaven van Seattle in een vliegtuig van Alaska Airlines. Het toestel landde op de luchthaven toen een Samsung Galaxy A21-telefoon van een passagier ontplofte en vervolgens vuur vatte.

De bemanning van het vliegtuig maakten van de aanwezige brandblussers gebruik om het gevaar weg te nemen en een evacuatie van de passagiers werd ingezet. Twee mensen zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling. Op het vliegtuig zaten 129 passagiers en 6 bemanningsleden.

Gerelateerde artikelen

Samsung-telefoon

"Na controle bleek dat het type telefoon niet meer herkenbaar was", zegt Perry Cooper de woordvoerder van de luchthaven van Seattle. "Toch vertelde de eigenaar van de telefoon tegen een van onze politieagenten dat het om een Samsung Galaxy A21 gaat. Maar opnieuw, we kunnen dat niet bevestigen door naar de overblijfselen te kijken."

Het gebeurt nog heel af en toe dat er de dit soort van incidenten voorkomen door problemen met de lithium-ion batterij van smartphones. Het gaat telkens om geïsoleerde gevallen en het zijn problemen die bij verschillende merken voorkomen. De Galaxy A21 is een budgettelefoon die in juni van 2020 is verschenen, en dit incident duidt er niet op dat er een structureel probleem met dit model is.

Een Samsung Galaxy Note 7 nadat het toestel ontplofte

Een Samsung Galaxy Note 7 nadat het toestel ontplofte

De Galaxy Note 7

Toch doet dit geval ons weer terugdenken aan een telefoon die wel met zo'n ernstige structurele fout kwam. Volg je al enige tijd het nieuws over smartphones, dan zullen de incidenten met Samsungs Galaxy Note 7 vast nog in je geheugen staan gegrift. De eerste Note 7-telefoon ontplofte in augustus 2016, en vervolgens volgden nog meer incidenten tot Samsung de verkoop stopte en de telefoons weren teruggeroepen in een brandwerende doos. Een fout met de accu van de telefoon lag aan de basis voor de problemen, dat heeft Samsung toen bekend gemaakt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk