‘Samsung introduceert telefoon met in-display camera in 2020’

‘Samsung introduceert telefoon met in-display camera in 2020’

In-display camera

‘Schermranden: weg ermee’. Dat lijkt het motto sinds 2017, toen de 18:9-verhouding juist voor het eerst op smartphones verscheen. In razend tempo verdwenen alle 16:9-schermen uit de industrie en was de stempel gedrukt op de toekomst van smartphones. Sindsdien wordt het nog gekker: Sony liet op zijn Xperia 1, 5 en 10 (Plus) bijvoorbeeld 21:9-schermen zien. Naast dat de schermen langer worden, is er al tijden een nieuwe hype in beweging: het wegnemen van schermranden. In eerste instantie is de inkeping gebruikt, maar we zien tegenwoordig ook hole-punch schermen en pop-up camera’s.

Galaxy A80

Samsung gebruikte bij de Galaxy A80 een pop-up selfiecamera

Daar zal het niet bij blijven; fabrikanten werken immers aan camera’s die onder het scherm zitten. In theorie zou het daarmee mogelijk moeten zijn om de schermranden volledig weg te werken, terwijl er ook geen pop-up selfiecamera aanwezig is: die zit immers achter het scherm. Het is niet de eerste keer dat er camera’s achter het scherm zitten. Fabrikanten zoals Goodix, werken aan sensoren voor onder het scherm, die dienen als optische vingerafdrukscanner. Het nadeel is dat deze camera’s nog geen haarscherp beeld nodig hebben, of juiste kleurweergave – in tegenstelling tot selfiecamera’s.

Omgekeerde notch

Volgens IceUniverse, een welbekende en gerespecteerde Twitteraar die met regelmaat informatie over aanstaande Samsung toestellen weet te verspreiden, zou er in 2020 al een telefoon uitkomen met de in-display camera. Het zou daarbij niet gaan om een Samsung Galaxy S11 of zelfs de Fold 2. Om welke telefoon of tablet het wel zou gaan, weet de geruchtenverspreider niet te melden. Het is vrij gemakkelijk om een inschatting te maken: het zou nog kunnen gaan om de Note 11, of juist een A-serie telefoon – Samsung liet eerder zien juist graag te experimenten met telefoons in de A-serie.

Beelden van de prototypetelefoon

OPPO liet eerder al een 'misterieuze' in-display selfiecamera zien

Een in-display camera is een van de velen opties, die mogelijk zijn om het probleem op te lossen. Er wordt in elk geval hard aan gewerkt; OPPO en Xiaomi lieten eerder namelijk al prototypes zien met werkende in-display camera’s. Tegelijkertijd werkt Samsung mogelijk ook aan omgekeerde notches: zo is te zien op een patent dat LetsGoDigital heeft verkregen. Daarbij zou het scherm vrijgemaakt worden van selfiecamera’s en andere modules, terwijl de notch juist bovenop het toestel wordt gestoken als een extra uitsteeksel. Of het idee daadwerkelijk ooit het daglicht zal zien, blijft voorlopig maar de vraag.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties