'Samsung stopt productie Galaxy Note, focus op foldables'

'Samsung stopt productie Galaxy Note, focus op foldables'

Samsung stopt eind dit jaar met de productie van Galaxy Note-modellen en er zou geen opvolger komen. De belangrijkste functies van de Note-telefoons krijgen een plek in de Galaxy S22 Ultra volgens geruchten. Samsung verschuift zijn focus naar vouwbare smartphones.

Galaxy Note-productie gestopt

De Galaxy Note 20 kreeg in 2021 geen opvolger. Al jarenlang doen er geruchten de ronde over het einde van deze serie van telefoons met S Pen, maar dat heeft Samsung in maart nog ontkend. Toch staat 'Galaxy Note' niet meer als handelsmerk geregistreerd en volgens het Zuid-Koreaanse ET News stopt dit jaar ook de productie.

Samsung zal zich meer gaan richten op de productie van vouwbare telefoons die het ook goed doen volgens verkoopcijfers. Het bedrijf verwacht 13 miljoen vouwbare smartphones in 2022 te verkopen, en dat zouden meer verkochte toestellen zijn dan de 9,7 miljoen Galaxy Note-smartphones die in 2020 werden verscheept.

Galaxy S22 Ultra met S Pen

Toch blijven de belangrijkste kenmerken van de Galaxy Note-reeks verder leven in nieuwe toestellen van Samsung. De grote schermen zien we al terug bij verschillende modellen en de S Pen krijgt, volgens renders van de aankomende Galaxy S22 Ultra, voor het eerst een plek in de behuizing van een Galaxy S-telefoon. Eerder dit jaar bracht Samsung nog aangepaste covers voor de S21 Ultra en de Galaxy Z Fold 3 waarin je de Note-stylus kon wegstoppen.

Het lijkt erop dat geruchten over het einde van de Note-reeks steeds geloofwaardiger worden door de de combinatie van verschillende berichten die ook nog eens van afzonderlijke bronnen afkomstig zijn. Wat denk jij over de toekomst van de Note-reeks? Is het een goede zaak dat Samsung zijn aandacht verschuift? Laat ons jouw mening weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties