Samsung stopt definitief met Samsung Galaxy Note 7

Samsung stopt definitief met Samsung Galaxy Note 7

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 7

De Note 7 wordt een toestel om nooit meer te vergeten, alhoewel Samsung dat zo snel mogelijk zou willen. Toen het toestel in enkele landen was uitgebracht, startte het bedrijf een terugroepactie voor 2,5 miljoen modellen. De accu's waren namelijk potentieel gevaarlijk en konden te heet worden, waarna deze konden ontploffen. Er kwamen tientallen zo niet honderden meldingen binnen van toestellen die ontbranden.

Na een terugroepactie en onderzoek van Samsung bleek dat dit lag aan de accu's en de teruggestuurde toestellen werden voorzien van een nieuwe batterij die deze problemen niet zou hebben. In China werd de eerste batch van 190.000 toestellen zelfs veilig verklaard, maar ook bij de nagekeken en Chinese modellen doken alsnog problemen op, waardoor er zelfs verschillende mensen in het ziekenhuis belandden.

Nu is het hoge woord eruit, zo meldt financieel persbureau Bloomberg. Samsung stopt namelijk met de productie van de Note 7. In de afgelopen dagen kwam er al naar buiten dat verschillende grote providers en winkelketens de verkoop (tijdelijk) stopten en levertijden weer werden uitgesteld. De Note 7 zou onder andere in Europa verkrijgbaar zijn, waar dat bij de Note 5 niet het geval was geweest en door de grootte van het scherm en het bijleveren van een stylus zou het toestel moeten concurreren met andere merken, waaronder Apple.

Bron: Bloomberg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk