Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy A02s en Galaxy A21s

Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy A02s en Galaxy A21s

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eigenaren van de Samsung Galaxy A02s en Galaxy A21s kunnen uitkijken naar een nieuwe Androidversie. Samsung is namelijk gestart met de uitrol van Android 12 voor deze toestellen.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A02s en A21s krijgen Android 12

Google lanceerde Android 12 in oktober van 2021 en Samsung was er als de kippen bij om zijn eigen versie ervan, One UI 4, uit te rollen naar diverse Galaxy-telefoons. Na een korte testperiode waren de Galaxy S21, de S21 Plus en S21 Ultra in Nederland als eerste aan de beurt. Daarna volgden andere high-end smartphones. Inmiddels zijn veel midrange telefoons van Samsung ook al voorzien van Android 12, zoals de Samsung Galaxy A52s.

Nu is in Rusland de uitrol van One UI 4.1 gebaseerd op Android 12 voor de Galaxy A21s en de Galaxy A02s van start gegaan. Dat meldt Sammobile. De update zal in de komende periode ook Nederland en België aandoen. Het loont dus om in de komende weken op updates te controleren. Dat doe je handmatig via de Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

De Samsung Galaxy A02s

De Samsung Galaxy A02s

Nieuw in One UI 4.1

One UI 4.1 is de softwareversie waar de nieuwe Samsung Galaxy S22-telefoons op draaien. Samsung's One UI 4.1 is geen enorme upgrade ten opzichte van de op Android 12 gebaseerde One UI 4.0-versie. Toch zitten er in deze versie een aantal leuke nieuwe functies, waaronder het uitbreiden van het werkgeheugen en nieuwe slimme widgets. Nog een belangrijke nieuwe functie is de Pro-modus in de camera-app. Die kan dankzij One UI 4.1 voor alle cameralenzen gebruikt worden. Daarnaast zijn er verbeteringen voor de Portret- en Portretvideo-standen. Bovendien kunnen gebruikers de nachtmodus en de ultragroothoeklens ook gebruiken in apps van derden.

Ook wordt de Kleurenpalet-functie op meerdere apps toegepast. Daarmee verander je het uiterlijk van je smartphone: van het startscherm tot de iconen, menu’s, knoppen en achtergrond. Er zijn ook nieuwe privacyfuncties, widgets, en cameraverbeteringen. Daarnaast is er een groter aanbod aan emoji's, GIF’s en stickers. Je vindt hier alle nieuwe functies van Android 12 op Samsungtelefoons.

Krijg jij de update binnen op je Galaxy A21s en de Galaxy A02s? Laat het ons weten via dit e-mailadres, graag met screenshot.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk