Samsung Galaxy A50 en A70 ontvangen Android 11 in Nederland

Samsung Galaxy A50 en A70 ontvangen Android 11 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is nog altijd bezig met het veroveren van een plek in de top 3 van fabrikanten die het snelst Android 11 uitrollen. Momenteel is de populaire Samsung Galaxy A50 in Nederland aan de beurt voor een Android 11-update.

Update 25/02/2021: De update voor de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Update 26/02/2021: De update voor de Samsung Galaxy Z Fold 2 is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Update 31/03/2021: De update voor de Samsung Galaxy A50 en de Galaxy A70 is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Nieuwe functies voor Samsungtelefoons

In One UI 3.1 zitten een aantal nieuwe mogelijkheden en de bovengenoemde telefoons kunnen rekenen op het volgende:

 1. De gum in de Galerij-app waarmee je ongewenste objecten uit een foto kunt halen
 2. Het verbeterde Single Take waarmee je tot 14 stilstaande en bewegende beelden met één klik vastlegt. 
 3. De verbeterde touch autofocus en auto-exposure controller, waarmee je de focus en helderheid van je foto’s makkelijk verbetert. 
 4. Multiple mic recording: In combinatie met de Galaxy Buds Pro, Buds Live of Buds+ leg je tijdens de opnames omgevingsgeluiden en je stem vast.
 5. De nieuwe Eye Comfort Shield-functie, die automatisch het blauwe licht aanpast naar het moment van de dag. 
 6. Private Share: Je kan de locatie metagegevens van je foto’s verwijderen voordat je ze deelt. Met de nieuwe functie Private Share bepaal jij wie toegang krijgt tot de content die je verzendt, en hoe lang die beschikbaar blijft.  

Director View en Google Discover op het beginscherm zijn helaas niet van de partij. De laatste lijkt exclusief te zijn voor de nieuwe S21-serie. Je kan als alternatief gebruik maken van Samsung Daily of Samsung Free.

Samsung Galaxy A50 en A70 ontvangen Android 11 in Nederland

Eye Comfort Shield in One UI 3

Deze Samsungtelefoons krijgen One UI 3.1

De Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra zijn gelanceerd met het nieuwe One UI 3.1 en Samsung is nu bezig met de uitrol ervan naar andere Galaxy-telefoons. De Samsung Galaxy S20 FE was als eerste aan de beurt, en nu volgt de Samsung Galaxy A50 in Nederland.

Samsung rolt de One UI 3.1-update uit naar onderstaande Samsungtelefoons. De beschikbaarheid kan per land en provider verschillen.

 • Samsung Galaxy S20-serie - uitrol 19-02
 • Samsung Galaxy Note 20-serie - uitrol 25-02
 • Samsung Galaxy Fold
 • Samsung Galaxy Z Fold 2-serie - uitrol 26-02
 • Samsung Galaxy Z Flip en Z Flip 5G - uitrol 18-02
 • Samsung Galaxy S10-serie - uitrol 04-03
 • Samsung Galaxy Note 10-serie - uitrol 04-03
 • Samsung Galaxy A70 en Galaxy A71
 • Samsung Galaxy A50 en Galaxy A51 - uitrol 31-03
 • Samsung Galaxy A80 en Galaxy A90

Wil je weten of jouw Samsung deze update ook krijgt? Een overzicht vind je hier. Details over de nieuwe functies lees je in onze review van de Samsung Galaxy S21 Ultra en in dit artikel. Krijg jij de update binnen op je Samsung? Laat het ons dan weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk