Samsung drijft de spot met Apple in drie nieuwe commercials

Samsung drijft de spot met Apple in drie nieuwe commercials

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung tegen Apple

Android smartphones zijn altijd anders geweest dan iPhones. Soms is het ene kamp eerder met iets, dan weer de ander. Ze nemen zaken van elkaar over en dat is uiteindelijk alleen maar goed voor de consument: die wordt daar beter van. Toch kan Samsung het niet laten even te poken naar Apple. In drie nieuwe filmpjes laat het zien waarom de Galaxy S9 beter is dan welke iPhone dan ook.

In de filmpjes komt een klant met een Galaxy S9 in een Apple Store bij een zogenaamde Genius. Dit is een medewerker van de Apple Store die vragen beantwoord, alleen is deze niet zo slim volgens Samsung: Ingenius dus.

In het eerste filmpje komt een klant bij een Ingenius en vraagt of hij een koptelefoon met 3,5 mm aansluiting kan gebruiken bij een iPhone. Dit kan, alleen met een dongle. En als je wilt opladen dan? Tsja, dan heb je nog een dongel nodig. 1-0 voor Samsung.

Het volgende filmpje gaat over snel opladen. De Galaxy S9 wordt standaard met een sneloplader meegeleverd. Hierdoor kan je in een half uur tientallen procenten erbij sprokkelen. De iPhone aan de andere kant heeft dit niet. Snel opladen is wel mogelijk, maar hiervoor moet je een Lightning naar USB Type-C dongle kopen en vervolgens een snelle oplader. 2-0 voor Samsung.

Het laatste filmpje gaat over de betere camera van de Galaxy S9 tegenover de iPhone X. Volgens de Ingenius gelooft hij in Apple en niet in DxOMark, een benchmark die de kwaliteit van camera's meet. Hier scoorde de Galaxy S9 hoger op dan de iPhone X. Dit is het meest zwakke filmpje aangezien een simpel cijfer van DxoMark niet zoveel zegt over hoe goed een camera daadwerkelijk is. DxOMark stelt zelf een aantal factoren vast en geeft hier een weging aan. Het is maar net hoe belangrijk jij bijvoorbeeld video, foto's of het gebruikersgemak vindt. Hier wordt allemaal niet bij stilgestaan door deze factoren in een simpel cijfer te stoppen.

Toch laat Samsung zien dat het enkele features heeft die de iPhone niet bezit. Vooral bij de koptelefoonaansluiting en het snelle opladen heeft het wel een punt, al is het maar net hoe belangrijk jij deze zaken vindt. Overigens heeft Apple ook talloze filmpjes online staan waarin het (impliciet) Android voor schut zet. Ook wordt er elke ontwikkelaarsconferentie even genoemd hoeveel mensen de nieuwe Android-versie hebben, wat altijd dik lager is dan iOS behaalt. Het gevecht zal zich dus nog wel even voortzetten!

Via: BGR

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk