Samsung SmartTag 2 nog niet officieel: wel per ongeluk online

Samsung SmartTag 2 nog niet officieel: wel per ongeluk online

Laura Jenny

door Laura Jenny

De tracker SmartTag 2 van Samsung is per ongeluk te vroeg online gezet door een webwinkel. Op een Britse webwinkel verscheen de tracker in vol ornaat, compleet met beeld. SmartTag 2 komt er in twee kleuren: zwart en wit. Samsung heeft het apparaat nog steeds niet officieel aangekondigd.

Samsung SmartTag 2

We dachten dat de trackers om aan je sleutelbos of iets anders te doen om ze te lokaliseren misschien al tijdens Unpacked eind juli zouden worden aangekondigd, maar dat is niet het geval. Nog steeds wachten we op de aankondiging, maar die zal niet lang meer op zich laten wachten nu blijkbaar webwinkels de informatie over de producten al in huis hebben.

Wat opvalt is dat het apparaatje een nieuw ontwerp heeft en dat er naast de bekende Bluetooth-connectiviteit nu ook uwb-ondersteuning op zit (ultrawideband). Hierdoor zijn de apparaatjes sneller en accurater te lokaliseren en dus ook de spullen waar ze in, op of aan zitten. Qua ontwerp heeft SmartTag 2 een wat langer, ontwerp, plus een groter gat, zodat je hem makkelijker aan iets kunt bevestigen.

SmartThings Find

De Samsung-trackers gebruiken SmartThings Find om via Galaxy-apparaten in de buurt de locatie van een tracker door te geven. Het werkte ook zo bij de eerste trackers, die Samsung twee jaar geleden op de markt bracht. Toen was er ook al een variant met ultrawideband-ondersteuning, maar nu lijkt dat dus standaard te zijn ingebouwd. En terecht ook: dit is wel wat je mag verwachten van een moderne tracker.

Toch moeten we het allemaal nog maar zien: zolang Samsung niks officieel heeft aangekondigd, is het allemaal nog niet zeker of het inderdaad een 2-in-1 apparaat wordt met Bluetooth en ultrawideband. Ook moeten we de prijs en de releasedatum afwachten, al geeft de webwinkel aan dat er een levertijd van twee maanden is en een prijs van 43 pond (zo’n 50 euro). Dat zou wel een flinke stijging in prijs zijn: de eerste variant was 40 euro voor de uwb-variant.

Maak jij gebruik van SmartTags en zo ja, waarvoor? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk