'Samsung schrapte lanceringsevenement nieuwe Exynos 2200'

'Samsung schrapte lanceringsevenement nieuwe Exynos 2200'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung stelt de lancering van zijn nieuwe high-end Exynos 2200-chipset uit. Samsung verwijderde eerdere tweets die naar de lancering verwezen. Mogelijk krijgen we de chipset nu te zien net voor de lancering van de Galaxy S22-reeks.

Exynos 2200-lancering

Sinds vorig jaar maakt Samsung ons al warm voor zijn aankomende chipset voor topsmartphones. Voor de ontwikkeling van de Exynos 2200 ging het bedrijf de samenwerking aan met chipmaker AMD. De bedoeling is dat de RDNA2-architectuur wordt gebruikt die we ook kennen van videokaarten voor pc's en spelconsoles. AMD sprak over raytracing- en VRS-technologie bij smartphones.

De Exynos 2200 moet in Europa een plaatsje krijgen in de Galaxy S22-reeks. Logisch dus dat we meer willen weten over de chipset, en normaal stond op dinsdag 11 januari een lanceringsevenement van Samsung gepland. De bekende geruchtenverspreider Ice Universe zegt nu op Twitter dat de lancering van de Exynos 2200-processor is uitgesteld. Een Reddit-gebruiker merkte daarnaast al op dat verwijzingen en banners over het evenement van 11 januari van Samsungs sociale media zijn verdwenen.

Wat is de oorzaak?

Ice Universe wijst naar problemen bij de chipafdeling van Samsung en de release van een Exynos 1200-processor die in november al werd geschrapt. We verwachten dat het bij de Exynos 2200 zo'n vaart niet zal lopen en dat hij straks gewoon in de S22-serie zit, maar het is niet bekend wanneer Samsung de chipset wil voorstellen. Mogelijk onthult het bedrijf de Exynos 2200 vlak voor de lancering van de Galaxy S22-reeks die volgens verschillende bronnen doorgaat op 8 februari.

Ondertussen wordt er door pers en op sociale media al volop gespeculeerd over de precieze oorzaak van de uitgestelde lancering. Sommigen verwachten dat het het wereldwijde chiptekort ermee te maken heeft, en volgens anderen zijn de prestaties van de chipset op dit moment nog teleurstellend voor Samsung. Laatst zijn er benchmarkresultaten gelekt waaruit bleek dat de Exynos 2200 onderpresteert vergeleken met Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1. Maar gelekte benchmarks zijn niet altijd betrouwbaar. Dergelijke speculaties nemen we dus met een korrel zout.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S22-reeks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk