Samsung vecht tegen het coronavirus door jouw telefoon op te schonen

Samsung vecht tegen het coronavirus door jouw telefoon op te schonen

Samsung Galaxy Sanitizing

Toen het coronavirus in januari in China opdook, bleef het onbekend wat de gevolgen zouden zijn op de wereldeconomie. Inmiddels begint de situatie in China te stabiliseren, maar krijgt COVID-19 juist meer grip op Europa, Amerika en Korea. Samsung en LG moesten zelfs hun fabrieken sluiten nadat er corona-besmettingen waren aangetroffen in, of vlakbij de fabrieken. Samsung opent ditmaal het gevecht tegen het coronavirus, met een nieuwe dienst genaamd ‘Samsung Galaxy Sanitizing Service’. Met de dienst zal het eigenaren van Galaxy-apparaten de mogelijkheid bieden om hun telefoon schoon te laten maken.

Samsungs Galaxy Sanitizing Service

Samsung maakt tegenwoordig je Samsung telefoon, tablet, oortjes of smartwatch schoon

Nu de uitbraak van het coronavirus is omgevormd van een lokale uitbraak naar een pandemie, is het van belang om hygiëne serieus te nemen. Telefoons zitten dagelijks in onze handen en dragen veel bacteriën en virussen mee. Vandaar dat Samsung-klanten voortaan bij hun lokale Service Center een behandeling voor hun Galaxy-telefoon, smartwatch of oortjes aan kunnen vragen. Een medewerker van Samsung zal de apparaten vervolgens met een UV-C-apparaat schoonmaken. Samsung geeft wel een waarschuwing af: het is mogelijk dat niet alle virussen of bacteriën op het apparaat verwijderd worden.

Zelf schoonmaken

Samsung waarschuwt zijn gebruikers ook voor het schoonmaken van hun apparaten met middelen die daar eigenlijk niet voor zijn bedoeld. Het gaat onder andere om chemicaliën of een middel om vuil weg te schuren (zoals Cif). Met zulke middelen zou het scherm beschadigd kunnen raken, onder andere door het verdwijnen van de oleofobe coating. Met de aangebrachte coating zorgt Samsung ervoor dat vingerafdrukken minder snel zichtbaar zijn op telefoons. Tegelijkertijd zou het gebruik van vloeibare materialen kunnen zorgen voor schade aan telefoons zonder IP-waterbestendigheid.

Afbeelding van de vermoedelijke Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung kan zelfs je Samsung Galaxy (Active) smartwatch opschonen

Het is onbekend wanneer Samsung de dienst precies uit zal rollen in Nederland. De dienst is op het moment van schrijven beschikbaar in 19 landen, waaronder Spanje, de Verenigde Staten en Zweden. Binnenkort zal Nederland zich ook toe laten voegen aan de lijst met landen waarbinnen de dienst te gebruiken is voor Samsung-klanten. Een introductie in België lijkt nog niet in de planning te staan. De dienst is gratis te gebruiken in de verschillende Samsung Service Centers en ‘Experience Stores’. Ben jij van plan de dienst uit te proberen, zodra het in Nederland beschikbaar is? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties